Sessió de sensibilització a l'Ajuntament de Montblanc

CNL de Tarragona

Ús professional

Hi van assistir 12 persones entre agents de la Policia Local i vigilants de la zona blava

sessió sensibilització Montblanc

Aquest dilluns, 13 de maig, el CNL de Tarragona va oferir una sessió a l’Ajuntament de Montblanc per reflexionar sobre les actituds lingüístiques relacionades amb l’ús del català amb els ciutadans. A la sessió hi van assistir 12 persones, la majoria agents de la Policia Local i també vigilants de la zona blava. Durant una hora i mitja es van repassar alguns conceptes bàsics relacionats amb la comunicació, el multilingüisme, l’ús institucional, etc. També es van donar algunes dades de sociolingüística i marc legal i es van comentar algunes experiències de persones nascudes fora de Catalunya i la dificultat que tenen per trobar entorns d’ús segurs per practicar la llengua.

Finalment, es van explicar uns criteris d’actuació en l’atenció als ciutadans que es va convidar de posar en pràctica durant 21 dies per tal que es convertissin en un hàbit.

La sessió es va organitzar arran de la recent incorporació de l’Ajuntament de Montblanc al Pla d’actuació per la llengua al Camp de Tarragona i el Baix Penedès, que preveu aquesta i altres activitats relacionades amb l’acolliment lingüístic, el compliment de la normativa lingüística i el foment de l’ús del català.

Vols compartir aquesta notícia?