El CNL Maresme commemora el Dia Internacional del Joc amb activitats lúdiques fora de l’aula

Oci en català

El CNL del Maresme i Abacus Cooperativa organitzen tallers de jocs de taula per als alumnes de Mataró

Amb motiu del Dia Internacional del Joc, el CNL del Maresme i Abacus Cooperativa organitzen, un any més, Tallers de jocs de taula per enriquir el vocabulari dels alumnes del Servei Local de català de Mataró, tot jugant i rient, així com per permetre la interacció amb companys d'altres nivells, més enllà de l'àmbit acadèmic.

Els alumnes de nivell Bàsic 1 i Bàsic 3 van descobrir que l'activitat lúdica fora de l'aula els permet posar en pràctica tot allò après a classe. Aprendre tot jugant! Tot un repte assolit gràcies a la professionalitat i la dedicació del personal d'Abacus Mataró, que compta amb una experta joguinòloga que organitza i dirigeix les dinàmiques de joc i amb un equip de col·laboradores igualment implicades i engrescades amb els valors i les habilitats que s'aprenen en jugar. Així, la tria de jocs va ser l'adequada al nivell de llengua dels nostres alumnes: el Lletra a lletra, el Parauleja, el Codi Secret, i l'¡Olé! Guacamole, un joc de cartes per trobar paraules que permet jugar-hi en català.

Commemorar el Dia Internacional del Joc implica un treball que repercuteix directament en els aprenents de llengua. Així ho demostren les valoracions de la jornada, que han estat molt positives tant per part de les tècniques de normalització lingüística com per part dels alumnes, que demanen i esperen poder fer més activitats d'aprenentatge significatiu fora de l'aula tan aviat com sigui possible. Esperem amb candeletes, doncs, l'edició de l'any que ve!

Vols compartir aquesta notícia?