25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • Àmbit de Formació i Foment - Dilluns, 18 de febrer de 2019

  El CNL L’Heura i el CNL de Barcelona celebren l’Any Nou Xinès

  Any Nou Xinès a Santa Coloma de Gramenet

  Aquest 2019 és l'any del porc i coincideix amb els 12 anys d'activitat del CNL L'Heura de Santa Coloma de Gramenet amb la comunitat xinesa del municipi

  L'Any Nou xinès és una data important que milers de persones celebren arreu de Catalunya amb activitats culturals i festives. A Santa Coloma de Gramenet, un municipi amb una nombrosa comunitat de persones xineses, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) L'Heura és un dels epicentres d'aquesta celebració. El CNL de Barcelona també s'hi ha sumat amb una visita a la Biblioteca de Sagrada Família de Barcelona, un equipament amb un fons documental xinès especialitzat.

  Activitats a les biblioteques

  Les biblioteques de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet han participat de manera molt activa en la celebració de l'entrada de l'any del porc. D'una banda, el CNL de Barcelona va organitzar una visita guiada a la Biblioteca Sagrada Família, que havia preparat una secció específica que els alumnes van poder consultar. A més a més, van fer una activitat d'expressió oral dedicada l'Any Nou Xinès.

  D'altra banda, el CNL L'Heura va fer el Taller de cuina a quatre mans, amb l'objectiu de reivindicar la diversitat i la cohesió que caracteritzen el barri de Fondo de Santa Coloma. El Taller es va fer a la Biblioteca Fondo per segon any consecutiu, i els assistents hi van poder aprendre a cuinar un plat de pollastre escalfat i tallat (白切鸡 Bái qiē jī) amb la 马燕 (Mayan), alumna del CNL L'Heura.

  Santa Coloma: 12 anys, 12 signes de l'horòscop xinès

  La celebració va continuar el dia 13 de febrer, a la mateixa biblioteca, amb l'activitat CNL L'Heura i els 12 signes de l'horòscop xinès, on es van commemorar, amb un joc, els 12 anys de dinamització amb persones xineses per part del CNL L'Heura. S'hi van ensenyar els signes de l'horòscop xinès, les seves característiques i se'ls va relacionar amb 12 fites assolides pel CNL L'Heura en la seva tasca d'apropar la llengua catalana als nouvinguts xinesos. Va ser un acte obert a tothom, pensat per donar a conèixer no només una part important de la cultura xinesa, sinó per descobrir quin ha estat el paper del Centre en l'ensenyament del català entre persones d'origen xinès i en la cohesió entre diferents cultures de Santa Coloma de Gramenet.

  La rua de la Festa dels Fanals

  Per últim, el CNL L'Heura també va participar, el passat 16 de febrer i per segon any consecutiu, en la Rua de la Festa dels Fanals, amb alumnes del Centre amb para-sols i vestits tradicionals xinesos. Aquesta festa, organitzada per l'Associació Cultural Popular Xinesa i l'Associació Artistes HuaXing amb el suport de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. La rua marca el final de les festes de l'Any Nou Xinès amb la primera lluna plena de l'any i enguany va comptar, també, amb danses tradicionals, batucades i la desfilada de dracs.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter