Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • "I tu, jugues en català?", a la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú

  Objectius:

  1. Fomentar l'interès dels pares i dels educadors per les joguines en català. 

  2. Sensibilitzar els establiments de venda de joguines perquè augmentin l'oferta de jocs en català.

  3. Augmentar la demanda d'aquests articles de cara a les festes de Nadal. 

  Destinataris:

  Famílies, educadors, establiments de venda de joguines i públic en general.

  Resum:

  En el marc de la Fira de novembre de 2014, l'SC del Garraf i Vilanova i la Geltrú, juntament amb l'Ajuntament de la ciutat i amb la col·laboració d'entitats que formen la Xarxa d'Espais per la Llengua (XELL), concretament de l'Escola d'Adults Teresa Mañé i l'entitat La Frontissa, han organitzat dos tallers lúdics per donar a conèixer l'oferta de joguines en català als visitants de la Fira.

  Dissabte 8 a la tarda, va tenir lloc el Tast de Scrabble en Català, conduït pels responsables de la Federació Internacional de Scrabble en català, en què van participar petits i grans. Els guanyadors de la competició van recollir com a premi algun dels jocs gentilesa de Chacón Joguines, Juguettos i La Guirnalda, botigues adherides a la campanya "I tu, jugues en català?".

  Diumenge 9 al matí, diverses persones van participar en alguna de les tres tandes del taller El Gran Dictat, tant en la versió fàcil com en la difícil. També hi va haver guanyadors que van rebre llibres de l'editorial local El Cep i La Nansa, i alguns jocs de taula.

  Paral·lelament, en un estand es va distribuir informació del catàleg digital del CPNL sobre l'oferta de jocs en català: /jocs/cataleg.

  Valoració del projecte:

  Valoració positiva, sobretot des del punt de vista de la implicació dels establiments adherits. Pel que fa als destinataris, el públic és divers. Aquest factor té com a aspecte positiu que s'arriba a molta gent i, com a aspecte negatiu, que és més difícil delimitar els destinataris a qui interessa arribar. 
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes