Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • Juga en català

  Objectius:

  Juga en català té l'objectiu de potenciar la campanya I tu, jugues en català? al territori del CNL Montserrat i sensibilitzar pares i mares, i personal de ludoteques, esplais i comerços de joguines en l'ús del català en els moments de lleure.

  Les diferents accions organitzades van adreçades a infants, joves i adults a qui els agrada jugar.

  Resum:

  El projecte Juga en català inclou un seguit d'activitats que s'han dut a terme a Manresa durant els mesos de novembre i desembre, en el marc de la Setmana dels Drets dels Infants.

  1) Taller de jocs en català "Juga en català"

  Espai dedicat a descobrir i practicar el joc en català. Amb la col·laboració del Centre d'Animació i Esplai CAE, de diferents fabricants de jocs en català i comerços de Manresa s'ha dut a terme un taller de jocs per on han passat més de 250 persones entre infants, joves i famílies.

  2) "La llengua és una font de plaer"

  Sessió de joc verbal, a càrrec de l'escriptor i lingüista Màrius Serra, amb la col·laboració d'Abacus Manresa.

  3) Concurs de microrelats "A què jugaves quan eres petit?"

  Concurs adreçat a persones majors de 16 anys amb l'objectiu de practicar el català escrit, que ha comptat amb una elevada participació. Amb tres premis per als guanyadors que han estat col·laboracions de diferents comerços, de l'Ajuntament de Manresa i del Teatre Kursaal.

  4) Taller orientatiu de microrelats

  Taller gratuït destinat a assessorar i orientar aquelles persones que volen escriure un microrelat per al concurs A què jugaves quan eres petit?

  5) Com felicites les festes de Nadal? Concurs de frases de felicitació de Nadal

  Concurs obert a tothom amb l'objectiu de promoure la imaginació i escriure frases de Nadal en català, que ha comptat amb la col·laboració de Diesa restauració i Temps d'Spa.

  Valoració del projecte:

  Valoració molt positiva, ja que ha estat un projecte multiplicador i adreçat a molts agents. El fet de treballar en xarxa, tant en el programa de la Setmana dels Drets dels Infants com en el programa de les activitats de Nadal, ha provocat que el CNL Montserrat fos visible en molts àmbits i arribés la informació a tota la població de Manresa. D'altra banda, promoure d'una manera pràctica el joc en català ha assegurat que un gran nombre de persones (infants, joves i adults) coneguessin els diferents jocs en català que hi ha al mercat i hi poguessin jugar.

  Un projecte tan transversal ha arribat a molt àmbits, entitats, centres d'ensenyament, comerços, AMPA, etc. la qual cosa ha afavorit que una part important de la població se sensibilitzés respecte del consum de jocs i joguines en català.

   

  Escriu el teu comentari
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes