Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • Mirem i escoltem la ciutat

  Objectius:

  Alumnes de tots els nivells, amb especial atenció als nivells bàsics i elementals.

  Resum:

  Mataró és una ciutat plena d'història i rica en patrimoni de més de dos mil anys d'història. Des de la Iluro romana fins a l'actualitat, la ciutat ha anat creant espais, construccions i manifestacions artístiques que han configurat un paisatge urbà i humà amb personalitat pròpia. 

  La Ruta Audioguiada per Mataró, que ofereix l'Oficina de Turisme, permet als alumnes dels cursos de nivell bàsic i elemental realitzar una activitat de comprensió oral, i  alhora didàctica i de coneixement de l'entorn. Aquesta  ruta, que es fa a través d'un aparell d'audioguia per a cadascun dels participants, permet descobrir l'empremta dels romans, les restes de les muralles, l'encant especial dels carrers i de les places barroques, els edificis neoclàssics i l'arquitectura de Puig i Cadafalch, un dels màxims exponents del modernisme català.

  Amb l'aparell d'audioguia l'Oficina de Turisme també reparteix un plànol-guia de paper amb informació de les 22 parades de la ruta.  

  Valoració del projecte:

  Els alumnes gaudeixen d'una sortida cultural i de coneixement de l'entorn que és especialment enriquidora per als nouvinguts. 

  Escriu el teu comentari
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes