Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • Uaaaaaaau... iuhu, pataplaf! Còmic en català

  Objectius:

  Els principals objectius de la campanya són:

  • Donar a conèixer i fer visibles els còmics que s'editen en català.
  • Fomentar la lectura i el consum de còmics en català.
  • Contribuir a l'augment de l'oferta de còmics en català.
  • Incentivar la creació i l'edició de còmics en català.
  • Afavorir l'ús informal de la llengua.

  Resum:

  Uaaaaaaau... iuhu, pataplaf! Còmic en català és una iniciativa del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona que té com a propòsit donar a conèixer i fer visibles els còmics que s'editen en català per tal de fomentar-ne la lectura i el consum. A més, pretén contribuir a l'augment de l'oferta, incentivant la creació i l'edició de còmics en català.

  Per aconseguir-ho, el CNL de Barcelona compta amb la col·laboració d'establiments comercials adherits a la campanya, editorials, organitzacions i professionals vinculats al món del còmic. Entre ells, hi ha el padrí de la campanya, Lluís Juste de Nin, dibuixant, il·lustrador i ninotaire, i creador de la Norma, imatge de la primera campanya per a la normalització lingüística, duta a terme l'any 1982 per la Generalitat de Catalunya. Tots ells conformen una xarxa de persones i entitats compromeses en la tasca de difondre els títols, les col·leccions i les editorials que existeixen en aquest moment al mercat.

  La imatge de la campanya "Uaaaaaaau... iuhu, pataplaf! Còmic en català" ha estat elaborada a partir de l'organització d'un concurs realitzat a diverses escoles de disseny i il·lustració de Barcelona, que va guanyar Nerea Cirilo, de l'escola Taure.

  Les principals actuacions realitzades en el marc d'aquesta campanya s'han articulat al voltant de la creació d'aquests quatre tipus de producte:

  Valoració del projecte:

  La valoració del projecte és molt positiva ja que ha promogut, a banda de l'avenç en els objectius de la campanya, una bona visibilització del centre.

  Gràcies a la campanya i a la seva imatge el CNL de Barcelona ha pogut participar al Saló Internacional del Còmic i al Saló Internacional del Manga de Barcelona oferint l'exposció "Vinyetes: història del còmic en català", organitzant una taula rodona sobre el còmic en català, diversos concursos i altres activitats rellevants, com ara l'organització del cicle Bafarades per part de la delegació de Ciutat Vella.

  Escriu el teu comentari
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes