Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • Ca[t]minem

  Objectius:

  Aquesta activitat té per objectiu oferir un entorn d'ús de la llengua i un espai de relació entre l'alumnat de diferents nivells.

  Tot i que majoria dels ca[t]minadors eren alumnes dels cursos de Sants-Montjuïc i de les Corts del CNL de Barcelona, també hi havia participants del programa VxL i acompanyants.

  Resum:

  Gairebé una trentena de persones van participar en la primera sortida del Ca[t]minem que es va fer a Montjuïc.

  La ruta va trascórrer per llocs coneguts, però també per d'altres que no eren tan turístics. El lloc de trobada va ser el Mercat de les Flors i després es va seguir pel Teatre Grec, Jardins Laribal, Parc de les Escultures, Fundació Miró, Parc de Mossèn Cinto Verdaguer, Parc de Joan Brossa, Monument a la Sardana, Mirador de l'Alcalde, Mirador del Migdia, Jardí Botànic, Cementiri de Montjuïc, INEFC, Poble Espanyol i plaça. Espanya.

  El recorregut va ser de 2,5 hores i durant aquest temps els guies van anar comentant curiositats i històries dels llocs per on es passava, però també els alumnes van compartir experiències de sortides i van parlar de temes diversos. L'única condició era que s'havia de parlar en català amb les persones que estan fent cursos bàsics.

  Valoració del projecte:

  Va ser una bona experiència, amb un dia esplèndid, que va agradar a tots assistents.

  Després de la bona acollida de la primera caminada per Montjuïc, el Ca[t]minem ha tingut dues edicions més:  el 04/12/2015 per recórrer diferents parcs i zones verdes del barri de Pedralbes fins arribar al Parc de l'Oreneta, entrada natural al Parc de Collserola, i el 26/02/2016, per descobrir Collserola.

  Ca[t]minem ha estat una proposta molt reeixida per promoure l'ús del català en espais oberts i que alumnes de diversos cursos i nivells s'interelacionin i es coneguin.

   

   

  Escriu el teu comentari
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes