Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • Dinamització del col·lectiu xinès: entrevista al diari xinès Ouhua

  Objectius:

  Els objecitus d'aquesta actuació han estat:

  Arribar a nous públics.

  Sensibilitzar la comunitat xinesa en favor de l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana. 

  Fer difusió dels cursos específics que el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona ofereix als ciutadans d'origen xinès.

  Resum:

  El diari Ouhua, després d'una extensa conversa amb la dinamitzadora del col·lectiu xinès del CNL de Barcelona, Mercè Campo, publica a quatre columnes, l'entrevista realtizada, en què recull informació sobre els cursos de català inicials per a persones de parla xinesa i promou el coneixement d'aquest recurs entre els seus lectors.

  Aquest diari publica notícies rellevants per la comunitat xinesa de nombrosos indrets: notícies del món, notícies de la Xina, notícies de Zhejiang (la província d'on és originària gran part de la comunitat xinesa present a l'estat) i notícies d'Espanya.

  Des de que el darrer trimestre de 2007 el CNL de Barcelona va engegar el programa de cursos específics per a persones d'origen xinès, atès que és un dels col·lectius d'origen estranger amb més empadronats a la ciutat de Barcelona, s'hi han registrat més de 2.000 inscripcions.

  Valoració del projecte:

  La valoració d'aquesta actuació és molt positiva, atesos l'abast de publicació 'Ouhua' a tot l'Estat espanyol i l'interès que van suscitar les explicacions de la Mercè Campo sobre la tasca del CNL de Barcelona, els cursos especiífics que ofereix als ciutadans d'origen xinès i el nombre d'inscripcions que s'hi han registrat fins ara.

  Escriu el teu comentari
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes