Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • El Club del joc al programa Dedeuauna

  Objectius:

  Els objectius d'aquesta activitat són els següents:

  • Fomentar l'aprenentatge i l'ús de llengua en un àmbit informal i relaxat en un entorn de lleure entre els joves.
  • Donar a conèixer la campanya I tu, jugues en català?
  • Sensibilitzar sobre la importància del coneixement de la llengua per incrementar les oportunitats laborals.

  Resum:

  En el marc de la campanya I tu, jugues en català?, la delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona col·labora amb el programa Dedeuauna, del Departament de Programes de Temps i Economia de les Cures, fent sessions d'El Club del joc. Durant el curs 2014-2015 se'n van fer 7.

  Dimecres 20 d'abril, la delegació de Nou Barris, conjuntament amb Víctor Baroja, president de la Cia. de jocs l'Anònima, van organitzar una sessió de joc a la qual van assistir usuaris del Programa Dedeuauna, nois i noies entre 16 i 24 anys. Aquesta era la tercera sessió d'aquest curs 2015-2016.

  Els joves assistents van poder compartir i aprendre nous jocs de naips en un intercanvi cultural de maneres de jugar amb les cartes enriquidor per a ambdues parts.

  El Departament de Programes de Temps i Economia de les Cures porta a terme el Programa Dedeuauna, dirigit a nois i noies entre els 16 i els 24 anys, que intervé en la gestió del temps dels joves que no estudien ni treballen, amb l'objectiu d'orientar-los en el procés de cerca d'alternatives formatives i/o laborals.

  Valoració del projecte:

  Aquesta sessió del Club del joc s'ha valorat molt positivament com a espai d'aprenentatge i d'ús no formal del català, ja que el terreny del joc, com a fenomen cultural, social i de diversió és una gran eina de comunicació que ajuda a un aprenentatge inductiu de la llengua.

  Es va crear un ambient lúdic i alhora un entorn íntim en el qual es van perdre els prejudicis o la vergonya de parlar en català encara que es tinguessin inseguretats i mancances lingüístiques.

   

  Escriu el teu comentari
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes