Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • Ai, quin disbarat!, gimcana lingüística pels comerços de Mollerussa

  Objectius:

  L'objectiu d'aquesta activitat era promoure la llengua a través del joc entre el públic en general i els alumnes de cicle superior de primària

  Resum:

  Un total de quinze comerços adherits a l'associació de comerciants Mollerussa Comercial van lluir un cartell a l'aparador amb tres paraules referides a objectes o a serveis de l'establiment en qüestió. Una de les paraules contenia un error ortogràfic o lèxic.

  Les persones interessades a participar en el concurs Ai, quin disbarat! havien de descobrir els quinze errors, proposar-ne la solució i emplenar una butlleta amb les seves dades. El premi, a càrrec de l'associació, va consistir en un llibre digital, que es va lliurar el dia de Sant Jordi.

  A la gimcana Ai, quin disbarat! també hi podien participar els alumnes de cinquè i sisè de primària de les escoles de Mollerussa. A cadascun d’aquests centres, hi havia una urna on els alumnes van dipositar les butlletes emplenades amb els errors lingüístics de cada comerç. El dia de Sant Jordi, 23 d'abril, a cada escola es va fer un sorteig i el guanyador s'endugué un val de 50 € per bescanviar per material escolar. Cada escola participant també es va endur un val de 50 €.

  Valoració del projecte:

  La iniciativa va tenir molt bona acollida entre els participants en general i els escolars. Així ho demostra la participació i  les ganes de l'associació de continuar oferint-la un altre any.

  Escriu el teu comentari
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes