Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • A peu per Sant Adrià de Besòs, gimcana cultural

  Objectius:

  Foment de l'ús oral del català entre els participants, (alumnat, VxL, altres usuaris del Centre,  familiars dels nostres usuaris, alumnes de les escoles d'adults de Sant Adrià ...).

  Potenciar  el treball en xarxa amb organitzacions (entitats i institucions de Sant Adrià de Besòs) i VxL del CNL.

  Presentar als participants les entitats, les associacions i els espais públics de Sant Adrià de Besòs, per tal d'afavorir la cohesió i la participació social.

  Promoure el lleure en un espai territorial i social propi tot gaudint d'una tarda de lleure organitzada per VxL, entitats,  alumnes i persones voluntàries.

  Fer difusió del Centre entre la població i aconseguir incrementar el nombre d'alumnes del Centre.

  Aconseguir que sigui òptima la relació i per tant l'indicador, entre les hores de treball i els esforços esmerçats pels treballadors del CNL i els resultats obtinguts (nombre i grau de satisfacció dels participants).

  Resum:

  La gimcana es va fer en equips de 4 o 5 persones. Va ser una passejada lúdica i de descoberta de la ciutat. Cada equip duia un dossier amb l'itinerari especificat i una sèrie de preguntes o proves molt senzilles que havien d'anar superant.

  Vam crear el blog A peu per Sant Adrià que va servir en un primer moment per penjar els materials comuns i poder-hi treballar, i també per difondre l'activitat i fer-ne el recull final. El blog va tenir més de 5.000 visites.

  Des del març fins al juny vam fer al blog un concurs setmanal amb informacions i preguntes sobre la història de Sant Adrià. També s'hi troben les preguntes del concurs, el dossier de treball i els agraïments a les entitats i persones que hi van participar.

  Posteriorment, hi vam penjar les fotografies i vam crear un apartat que cal destacar: Que quedi dit, on hi ha el recull de frases que va escriure cada grup en acabar la gimcana i on es comprova que el grau de satisfacció dels participants va ser alt.

  Valoració del projecte:

  La participació va ser alta

  250 persones van poder gaudir de la gimcana "A peu per Sant Adrià", la qual cosa suposa una molt bona participació.

  Vam fer xarxa amb el món associatiu:

  Van iniciar la preparació de la gimcana dues treballadores del CNL i alguns aprenents i voluntaris del VxL, amb l'acord de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs per tal de recollir adhesions i col·laboradors per a l'organització.

  Finalment, la gimcana la van organitzar 17 organitzacions de Sant Adrià -Associació de Pessebristes, Associació de Jubilats Sant Adrià Nord, Dones del Futur, bilbioteques i escoles d'adults, etc.-, 6 voluntaris i aprenents del VxL, 4 treballadores del CNL i 10 persones que van col·laborar puntualment donant informació sobre les aus del Parc Fluvial del Besòs, explicant la història del barri de la Mina, fent barrets de ganxet, etc.

  Vam utilitzar eines informàtiques:

  El blog va ser l'eina de comunicació i de treball per a l'equip organitzatiu, de plataforma de difusió prèvia a la gimcana i d'espai web per recollir i consultar l'activitat.

  Relació de l'esforç al CNL i el resultat (nombre d'hores de treball de les persones del CNL en relació amb el resultat):

  Va ser molt bona si bé hi vam dedicar més hores de les que pensàvem Tanmateix, tota la feina feta servirà com a base per a les gimcanes dels propers anys. 

  Difusió del CNL i augment dels alumnes als cursos de català del CNL

  No hem pogut comptabilitzar les persones que es van inscriure als cursos arran d'aquesta activitat. Sí que hem detectat nous alumnes provinents de les escoles d'adults.

  Relació amb el món socioeconòmic, premis i regals:

  Els lligams que es van establir no han perdurat i els esforços van ser superiors a la rendibilitat. Poc satisfactori.

  Escriu el teu comentari
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes