Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • Dictat Català

  Objectius:

  L'objectiu del Dictat Català és aconseguir escriure un text amb el mínim d'errades ortogràfiques possible. Per aquest motiu, l'activitat va destinada tant als alumnes de català per a adults com a tota la població en general.

  Resum:

  L'any 2007 es va fer el I Dictat Català a la població d'Esparreguera, de manera que aquest any ja n'ha convocat el setè. S'aprofita l'àmbit de la Setmana de la Llengua Catalana i el text dictat, aquests darrers anys, ha estat dels escriptors homenatjats. Seguint aquest mateix criteri, l'any 2012, i amb motiu de l'any Sales-Calders-Tísner, Olesa de Montserrat va convocar el seu primer Dictat amb un text de Calders.

  En totes dues poblacions, l'activitat compta amb la participació de representants polítics i la col·laboració de tècnics del nostre CNL per a la correcció dels exercicis.

  Els premis que es donen són diversos: des de la inscripció a una revista local a un viatge a l'Alguer de cap de setmana per a dues persones.

  Valoració del projecte:

  Els tècnics de les dues poblacions implicades valoren molt positivament l'experiència, atès l'augment de participants d'any rere any.

  En el cas d'Esparreguera, l'últim any va comptar amb la participació de més de 70 concursants, però també amb assistència de públic.

  Escriu el teu comentari
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes