Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • Els sabors del món (1a edició)

  Objectius:

  a. Fomentar el comerç local
  b. Fomentar l’ús del català com a llengua comuna
  c. Fomentar la cohesió social
   

  Resum:

  La mostra "Els sabors del món" es va celebrar a la plaça del Rellotge, al barri del Fondo (Santa Coloma de Gramenet). S'hi van poder tastar productes i plats de procedència ben diversa que es poden trobar en el barri del Fondo. També hi va haver espai per a productes autòctons elaborats a la ciutat.

  La mostra, oberta des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre, va estar animada per un munt d’activitats adreçades a tot tipus de públic: trobada fotogràfica, jocs de sobretaula, 3a edició del concurs lingüístic "Com es diu?", explicació de contes i un concert.

  Aquestes van ser les actuacions més destacades vinculades a la mostra: 

  • Vetllar perquè els usos lingüístics orals i escrits fossin en català. La imatge que es volia transmetre era que el català ha de ser la llengua comuna de tot el país, fins i tot d’aquells territoris, com el Fondo, on la diversitat lingüística és tan important. Per exemple, la rondallaire era de Benín però ens vam assegurar que tenia la competència per fer-ho en català.

  • Traducció dels noms dels productes i de les receptes exposats a la mostra. Aquesta feina, que es va fer en col·laboració amb el Termcat, va suposar que una quinzena de productes que no tenien denominació en català ara ja en tinguin.

  • Edició d’una carpeta de fitxes amb tots els productes de la mostra, amb els noms en llengua original i l’equivalència al català, la descripció de les seves propietats i la manera d’utilitzar-lo en gastronomia. Se'n van editar i repartir 1000 exemplars.

  • 3a edició del joc lingüístic «Com es diu?». Joc que té com a objectiu conèixer vocabulari relacionat amb l’àmbit del comerç.

  Valoració del projecte:

  La valoració que fem d'aquest projecte és molt positiva. Va començar sent una idea que havia de tenir unes dimensions relativament petites i que, posteriorment, va créixer considerablement gràcies a la complicitat i entusiasme de tots els actors implicats.

  Actualment ja estem treballant en la 2a edició, que ens agradaria que s'allargués en els mesos i no quedés concentrada en un sol dia. Per aquest motiu estem treballant en diverses actuacions que es podrien fer durant les setmanes anteriors i posteriors a la mostra.

  3 Comentaris

  1. Escrit per MACM el 02/18/13 a les 12:33

   Us felicita una fan d'aquesta activitat!!!!

  2. Escrit per Neus Díaz-Santos el 01/10/13 a les 08:50

   Bona Feina. Fan falta iniciatives com aquestes per fomentar l'ús de la llengua i sensibilitzar determinats sectors de la població.

  3. Escrit per Albert Fabà el 12/21/12 a les 09:39

   Ei! Quina activitat més maca. I quina repercussió mediàtica que va tenir. I és que darrerament, Santa Coloma surt a la premsa per coses bones: l'acte d'Òmnnium al Teatre Sagarra, Rodolfo del Hoyo parlant sobre els orígens colomencs de la immersió...

   Felicitats i endavant!

  Escriu el teu comentari
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes