Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • 1r Campionat d'Aparaulats de Molins de Rei

  Objectius:

  Tenint en compte l’espai que estan ocupant les noves tecnologies i Internet en el nostre món, el lleure no podia quedar-ne al marge i vam voler aprofitar la iniciativa d’adaptar al català el joc Apalabrados per organitzar-ne un campionat. Els destinataris de l'activitat era tota la població.

  Resum:

  El dia 10 de desembre va començar el 1r Campionat d’Aparaulats de Molins de Rei, coorganitzat entre l'entitat local Mots i Més a Molins. Club de Scrabble i el nostre Servei, una campetició mitjançant el telèfon mòbil que va enfrontar 61 persones distribuïdes en 5 grups de 10 persones i un d'11, en dues fases diferents. Des del 3 de desembre es va estar fent la difusió de l'activitat a través de la ràdio municipal, del web de Mots i Més a Molins. Club de Scrabble, del Facebook del nostre Servei, del web municipal i de la publicació local el Llaç.

  La primera fase de la competició va ser del 10 de desembre al 13 de gener i va consistir en un mínim de 8 partides, les victòries i les derrotes de les quals servien per establir una classificació de tots els participants. 

  Els més ben classificats van passar a una segona fase. La puntuació obtinguda en la fase anterior servia per distribuir els jugadors entre el “grup dels mestres” i el “grup dels aspirants”, els quals van començar un sistema d’eliminatòries a tres partides, el millor de les quals passava a l’etapa següent: vuitens de final, quarts de final, semifinal i gran final. Aquestes partides es van jugar entre el 15 de gener i el 17 de febrer.

  El 23 de febrer es va organitzar una trobada festiva no virtual per a tots els participants. La intenció de l’acte de dissabte era jugar una partida d’exhibició entre els dos finalistes i lliurar els diplomes i trofeus als guanyadors. Les inclemències meteorològiques (la gran nevada) no van fer possible que tothom pogués assistir a la trobada i la partida no es va poder jugar. Això no obstant, com que s’havien portat taulers per poder jugar a l’Scrabble mentre es feia la partida d’exhibició, uns quants trios van fer unes partides espontànies. 
  L’acte va acabar amb les paraules de Xavier Albons, representant de l’entitat organitzadora, del regidor de Cultura, Joan Ramon Casals, i de l’alcalde, Xavi Paz, i el lliurament del premis a la Millor Aparauladora Local, al millor anotador general, a la millor puntuació individual, a la puntuació més alta conjunta i a la campiona del grup dels Aprenents.

  Valoració del projecte:

  Per ser la primera vegada que s'organitzava una activitat d'aquesta mena, considerem que va funcionar molt bé, ja que, en tractar-se d'un joc on-line, la difusió va ser molt ràpida i s'hi va apuntar gent d'edats diferents. El 80 % de les persones que s’hi van apuntar eren de la vila. Cal, però, replantejar l'acte final perquè pugui tenir motla més assistència, tot i que la poca que vam tenir no va ser a causa de l'acte en si, sinó de la meteorologia.

  Escriu el teu comentari
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes