Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • Ai, quin embolic!, gimcana lingüística pels comerços de Mollerussa

  Objectius:

  L'objectiu d'aquesta activitat era promoure els refranys a través del joc entre el públic en general i els alumnes de cicle superior de primària de les escoles de Mollerussa

  Resum:

  L'any anterior es va establir una estreta relació amb l'associació de comerciants Mollerussa Comercial, arran de la qual vam dur a terme la gimcana lingüística Ai, quin disbarat!, dedicada al lèxic i l'ortografia. En aquesta segona edició vam variar la temàtica de la gimcana, que vam titular Ai, quin embolic! i que vam dedicar als refranys.

  Un total de dotze comerços adherits a l'associació de comerciants Mollerussa Comercial van lluir durant tres setmanes un cartell a l'aparador amb la primera part d'un refrany i tres possibles acabament. Els concursants havien de marcar amb una creu a la butlleta l'opció que era correcta (A, B, C). 

  Els participants de la gimcana Ai, quin embolic! havien de descobrir els dotze acabaments i emplenar una butlleta amb les seves dades. Hi va haver prop de 200 concursants, fet que es valora molt positivament. El premi, a càrrec de l'associació, va consistir en dos vals de cinquanta euros, que es van lliurar el dia de Sant Jordi.

  La gimcana Ai, quin embolic! estava adreçada especialment també als alumnes de cinquè i sisè de primària de les escoles de Mollerussa. A cadascun d’aquests centres hi havia una urna on els alumnes van dipositar les butlletes emplenades. Val a dir que la participació entre l'alumnat va ser tot un èxit, amb un total de 170 alumnes, atès que des de les escoles se'ls va motivar i van aprofitar l'activitat per treballar els refranys a l'aula. El dia de Sant Jordi, 23 d'abril, es van sortejar a cada escola dos vals de 25 euros cadascun entre els escolars encertants per bescanviar per material escolar. Cada escola participant, un total de tres, també es va endur un val de 50 €.

  Valoració del projecte:

  La iniciativa va tenir molt bona acollida entre els concursants i els escolars. Així ho demostra la participació i  les ganes de l'associació de continuar oferint-la un altre any amb alguna variació.
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes