Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • Coneguem-nos, projecte d'intercanvi lingüístic

  Objectius:

  L'activitat "Coneguem-nos" es du a terme a Sant Andreu de la Barca des del 2009 com a projecte d'intercanvi a partir dels alumnes dels cursos de català. Entre el 2009 i el 2012 es va fer amb alumnes de primària i aquest 2013 ja s'ha fet amb alumnes de secundària.

  Resum:

  Projecte d'intercanvi i coneixement entre els alumnes de les aules d'acollida dels centres d'ensenyament de Sant Andreu de la Barca i els alumnes adults dels cursos de català de nivell Bàsic.

  El projecte té per objectius que els alumnes aprenguin i practiquin la llengua catalana, coneguin millor l'entorn social i treballin les actituds lingüístiques de les famílies. Es fan dues trobades: una, al centre dels joves i una altra, al centre dels adults, durant les quals es presenten, es donen a conèixer els llocs d'origen respectius, els gustos musicals en el cas dels joves i el decàleg "Per què cal aprendre el català?" en el cas dels adults. Com a cloenda, el darrer dia es comparteixen postres fetes pels alumnes adults com a comiat i acte d'agraïment.

  Prèviament, cada any es consensua l'activitat amb els centres d'ensenyament.

  Valoració del projecte:

   En general, hi ha bona col·laboració entre les institucions i tant els alumnes adults com els joves se senten motivats i amb ganes de continuar, fins al punt que ells mateixos proposen noves activitats.

  Aquesta activitat fa que el CPNL guanyi visibilitat més enllà del seu àmbit habitual, en el marc d'un treball en xarxa amb un col·lectiu més jove i amb una situació semblant a la dels nostres aprenents.

  Escriu el teu comentari
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes