Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • Pràctiques lingüístiques en els establiments col·laboradors

  Objectius:

  Els objectius d'aquest projecte són, d'una banda, desenvolupar les competències orals dels aprenents a través de pràctiques lingüístiques en els establiments col·laboradors, i de l'altra, incorporar agents de l’àmbit econòmic privat en l’ús i el coneixement del català.

  Els destinataris del projecte són els alumnes dels cursos de català i els aprenents del Voluntariat per la llengua.
   

  Resum:

  Els establiments col·laboradors són àmbits d’ús per a la pràctica del català. El CNL L’Heura aposta per vincular l’aprenentatge de la llengua a aquests comerços. D’aquesta manera, els aprenents –siguin alumnes o usuaris del VxL– despleguen les seves habilitats orals en situacions comunicatives reals.

  El diàleg entre botiguer i aprenent es fa en el marc d’una pràctica lingüística que definim com una interacció, fora de l’aula, que té per objectiu desenvolupar les competències orals en català dels aprenents i fer-los guanyar confiança en aquest idioma.

  La pràctica lingüística queda rubricada amb el segell de l’establiment en un carnet que facilita l’aprenent. La funció del carnet és deixar palès al comerç que l’acord de col·laboració que va signar es fa efectiu.

  Valoració del projecte:

  En una primera fase, les pràctiques lingüístiques als establiments van quedar circumscrites a les parelles del VxL. L’extensió també als alumnes –a partir del 2010– ha permès passar d’unes poques desenes de pràctiques a més de 1300. Les pràctiques, a més, revelen pautes de capteniment lingüístic en principi poc esperables en ciutats de l’àrea metropolitana com Santa Coloma de Gramenet.

  1 Comentari

  1. Escrit per Josep Maria el 12/18/13 a les 13:01

   Hola,companys,

   Enhorabona. Ens interessaria conèixer més detalls d'aquest projecte. Us trucarem.

  Escriu el teu comentari
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes