Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • Joc de llengües al mercat

  Objectius:

  Destinataris: alumnat i ciutadania
  Objectius: Difondre i augmentar l’ús social del català als comerços del barri

  Resum:

  Gimcana per a parelles de no-catalanoparlants (alumnat) i catalanoparlants (veïns i veïnes) al mercat i la participació de 31 parades de l’interior i exterior del mercat.

  Abans de començar la gimcana es va repartir un plànol del mercat a cada parella amb els noms de les parades i l’ordre del recorregut. Es van establir fins a 4 recorreguts diferents perquè les parelles comencessin per diferents punts. Abans es va repartir una pregunta a cada parada, amb la resposta correcta, que només sabia el botiguer.

  Les parelles lingüístiques van haver de passar per totes les parades i respondre les preguntes del botiguer/a. Si l’encertaven, el botiguer/a els posava un gomet verd a la parada del seu plànol. Si no l’encertaven, no hi havia gomet. Les preguntes eren de 3 tipus: lèxiques, curiositats del català i del centenari del mercat.

  Tots els  participants van rebre un lot de productes del mercat i, a més, les cinc parelles amb més respostes encertades van rebre un lot de llibres i un llapis de memòria.

  Valoració del projecte:

  Aquesta activitat va tenir molt bona acollida per part de les parades del mercat i les 11 parelles lingüístiques que s'hi van apuntar.

  Durant dues hores, el mercat va convertir-se en una petita festa de la llengua en la qual les parelles van completar una gimcana pensada per difondre l'ús social del català al territori i fer-hi participar conjuntament parlants de diverses llengües d'origen.

  És per això que se n'està preparant una nova edició.

  Enllaços relacionats
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes