Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • III Trobada del Pla Català de l’Esport de centres de primària (Segarra)

  Objectius:

  Objectius

  L’objectiu general és incorporar l’ús correcte de la llengua catalana en la terminologia de l’esport en les activitats esportives que es realitzen a les escoles, clubs, etc.
  Destinataris
  Alumnes de 4t curs d’Educació Primària de les escoles de la comarca: Cervera, Guissona, Sant Guim de Freixenet i Torà.

  Resum:

  El dia 25 d’abril de 2013, al pavelló poliesportiu i al camp de Cervera té lloc la III Trobada del Pla Català de l’Esport de centres de primària.
  El Consell Esportiu de la Segarra i el Consorci per a la Normalització Lingüística, mitjançant el SCC de la Segarra, organitzen aquesta activitat amb la col·laboració dels centres educatius de la comarca i el Pla Català de l’Esport.
  El funcionament és el següent: hi ha 9 grups diferenciats per colors que inclouen nens de les diverses escoles (abans es fa una prova per agrupar-los). Cada grup ha de realitzar una sèrie de proves en diferents àrees: inflable, bàdminton, corfbol, pilota gegant, bitlles, futbol, orientació, etc. i respondre una sèrie de qüestions de llengua catalana relacionades amb la pista corresponent. Per exemple: “com es diu en català “voltereta”?”
  L’equip guanyador obté un regal.
   

  Valoració del projecte:

  La valoració és molt positiva perquè s’ha aconseguit assolir l’objectiu general. És a dir, incorporar de manera natural la llengua catalana i el seu ús correcte mitjançant unes proves de llengua relacionades amb les activitats esportives.
  Tant els alumnes com els professors han valorat satisfactòriament la incorporació a la Trobada d’aquestes qüestions. Els grups han mostrat el seu interès i entusiasme alhora de resoldre les qüestions de llengua plantejades.
   
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes