Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • Gimcana Pau Farinetes

  Objectius:

  Destinataris: Alumnat dels cursos de català i públic en general.
  Objectius:
  - Practicar el català en una activitat lúdica fora de l’aula i en contacte amb la ciutadania.
  - Conèixer llocs emblemàtics dels barris que formen el districte de les Corts.
  - Impulsar la Xarxa d’establiments col·laboradors del VxL i fomentar el teixit comercial del districte.
  - Sensibilitzar lingüísticament els comerciants del districte i actuar en el canvi d’usos lingüístics relacionals en l’àmbit del comerç.
   

  Resum:

  Pau Farinetes va ser un pagès molt popular a les Corts a finals del s. XIX, que ocupava el mas de Can Farinetes. Actualment, hi ha una estàtua en el seu honor a la plaça Comas, davant de la seu del Districte.

  La gimcana es va celebrar del 8 d'octubre al 7 de novembre de 2013 i es va organitzar amb la col·laboració de l'Eix Comercial Sants-les Corts i el Districte de les Corts.

  Els participants van recollir els fulls de participació i la ruta de la gimcana a centres cívics, biblioteques, seu del Districte i la delegació del CNL a les Corts.
  Van haver de visitar els comerços que figuraven al plànol, adherits a la Xarxa d’establiments col·laboradors del programa Voluntariat per la llengua, i demanar-los una paraula clau relacionada amb un lloc emblemàtic del districte.
  Un cop feta tota la ruta proposada (n’hi havia dues, per abastar els tres barris: les Corts, Pedralbes i la Maternitat-Sant Ramon), van tornar el full de respostes emplenat abans de la data indicada.
  Finalment, es va fer un sorteig entre totes les respostes rebudes i el guanyador va obtenir un val de descompte de 100 euros als establiments de l’Eix Comercial Sants-les Corts.

  Podeu veure, a Enllaços relacionats, tres exemples de les fitxes que tenien els comerços i els fulls de resposta amb les instruccions.
   

  Valoració del projecte:

  Els premis de la gimcana Pau Farinetes van ser lliurats el passat 19 de novembre en un acte celebrat a la botiga Marcs Escoda. Els guanyadors van ser cinc alumnes dels cursos de català.

  La valoració és molt positiva tant per l'interès i la satisfacció que van mostrar els participants com per la implicació dels comerços.
   
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes