Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • Omplim Castelldefels de poesia

  Objectius:

  Fomentar la lectura en català mitjançant l’alliberament de poesies.

  Fomentar la lectura de poesia mitjançant la tria d’un poema.

  Fomentar l’expressió oral a través d’una activitat a l’aula on han d’argumentar la tria d’un poema.

  Potenciar la imatge dels Servei Local de Català de Castelldefels com un servei que va més enllà de l’oferta de cursos.

  Resum:

  Per tal de commemorar el Dia Mundial de la Poesia, des del Servei Local de Català de Castelldefels l'any 2013 vam decidir omplir la població de versos. Així doncs, alumnat  i professorat vam seleccionar un parell de versos dels poemes que més ens agraden i els vam repartir per diferents punt de la ciutat per alliberar-los i donar-los a conèixer a altres ciutadans.

  Molts dels versos alliberats eren d’autors que estaven d’aniversari, ja que els vam treballar prèviament a l’aula a partir de diferents propostes segons el curs:  lectura d’un poema en veu alta com a tasca final d’una unitat dedicada a la poesia, entrevista a Ràdio Castelldefels explicant l’experiència, elaboració d’una presentació de l’any... 

  Valoració del projecte:

  La valoració que fem d’aquesta activitat és positiva ja que ha permès difondre la poesia no només entre l’alumnat, sinó més enllà de l’aula.

  Valorem positivament que aquesta proposta s’hagi incorporat en el treball d’aula i que s’hagi vinculat amb els continguts que s’estaven treballant segons els cursos. Una mostra de la implicació de l’alumnat en aquesta activitat és que alguns alumnes van col·laborar en la distribució dels versos per Castelldefels. 

  Un altre aspecte positiu que destaquem és que ràdio Castelldefels es fes ressò d’aquesta activitat i entrevistés un alumne. 

  Finalment, passat el Dia Mundial de la Poesia vam poder comprovar que molts dels versos que estaven escampats per la ciutat havien estat agafats per veïns de Castelldefels.


  Escriu el teu comentari
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes