Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • Ai, quin embolic!, gimcana lingüística pels comerços de Mollerussa

  Objectius:

  L'objectiu d'aquesta activitat és promoure les frases fetes a través del joc entre el públic en general i, també, entre els alumnes de cicle superior de primària de les escoles de Mollerussa

  Resum:

  Per tercer any consecutiu, el Servei Comarcal del Pla d'Urgell i Mollerussa Comercial organtizen una gimcana lingüística pels comerços de l'associació.

  L'any 2012 la gimcana diua per nom Ai, quin disbarat!, i estava dedicada al lèxic i l'ortografia. El 2013 vam variar la temàtica de la gimcana, que vam titular Ai, quin embolic!, i que vam dedicar als refranys. I aquest any, amb el mateix nom Ai, quin embolic!, la gimcana està dedicada a les frases fetes.

  Un total de dotze comerços adherits a l'associació de comerciants Mollerussa Comercial hauran de lluir, del 14 de març a l'11 d'abril, un cartell a l'aparador amb una frase feta i tres possibles significats. Els concursants hauran de marcar amb una creu a la butlleta l'opció correcta (A, B, C). 

  El concurs té dos destinataris ben diferenciats. Per una banda, va adreçada al públic en general. Hi pot participar tothom amb les butlletes que trobaran als comerços associats. També hi trobaran l'urna per dipositar la butlleta emplenada. Per altra banda, com que la temàtica és la llengua, s'adreça als alumnes de cicle superior de primària de les escoles de Mollerussa. A cadascun d’aquests centres hi haurà una urna on els alumnes hauran de dipositar les butlletes emplenades que els hauran lliurat els mestres. Val a dir que la participació entre l'alumnat ha estat en les edicions anteriors tot un èxit, atès que des dels centres se'ls va motivar i van aprofitar l'activitat per treballar-la a l'aula.

  El dia de Sant Jordi, 23 d'abril, se sortejaran a cada escola dos vals de 25 euros cadascun entre els escolars encertants per bescanviar per material escolar. Cada escola participant, un total de tres, també rebrà un val de 50 €. Per al públic en general, se sortejaran, a la seu de l'associació, dos vals de 50 €.

  Cal dir que enguany s'ha volgut ampliar la temàtica sobre la qual gira la gimcana i s'ha elaborat un dossier amb bibliografia i activitats perquè els centres puguin aprofundir amb el tema de les frases fetes i les puguin treballar més àmpliament. A banda de les escoles de Mollerussa, aquest dossier s'ha fet extensiu a totes les escoles del Pla d'Urgell, 20 en total. 
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes