Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • Passejades per la història

  Objectius:

  Amb aquesta activitat volem fer conèixer la història del Maresme, fidelitzar els alumnes i els participants del programa VxL i fomentar activitats de llengua, cultura i cohesió. 

  Resum:

  Aquest projecte, que el CNL del Maresme va engegar el 2012, mostra la història de la comarca a través  de rutes guiades per diverses poblacions del Maresme.                                   

  • Poblat Ibèric de Premià de Dalt

   Visita guiada al jaciment de La Cadira del Bisbe (segle VI - I aC). Es tracta d'un poblat ibèric fortificat on es poden apreciar alguns habitatges i una torre defensiva. La seva ubicació, en un lloc estratègic, mostra una clara intenció de control de territori.                                                                             

  • Runes romanes de la ciutat d’Iluro a Mataró

   Passejada històrica per les restes de la vil·la romana de Torre Llauder, jaciment arqueològic descobert l'any 1961. Visita al Museu de Mataró on podem conèixer el dia a dia de la ciutat romana d'Iluro, urbanisme, banys públics, mercats...                                                        

  • Ruta dels Indians, Vilassar de Mar

   Recorregut pel poble a partir de la torre de guaita del segle XVI, Torre d'en Nadal, i passejada per diversos indrets com les cases que els Indians construïren en tornar de les Amèriques.                                                

  • L’estampació tèxtil al Museu de Premià de Mar 

   Exposició permanent d'indianes, estampats sobre cotó que arriben a Europa procedents d'Amèrica al segle XVIII, i continua en un recorregut pel temps que permet conèixer la industrialització a Catalunya fins al segle XX.                     

  • Ruta Modernista de Canet de Mar

   Visita al conjunt museístic de la Casa museu Lluís Domènech i Montaner que està integrat per dos espais de gran interès patrimonial: Can Rocosa, una masia barroca del segle XVII, i la Casa Domènech (1919), d'estil modernista.                                                                 
  • Visita al far de Calella 

   Visita al Centre d'Interpretació del Far de Calella que mostra la història de les comunicacions marítimes, òptiques i acústiques. A l'interior, es recrea la història dels fars, les torres de guaita, la telegrafía i els campanars, i els visitants tenen l'oportunitat de jugar i experimentar d'una manera lúdica amb diversos estris exposats.      

                              

  Valoració del projecte:

  Tant alumnes com participants del programa VxL han acollit aquest projecte amb molt d'interès i molt bona disposició. Molts d'ells, arran d'aquestes visites o rutes guiades, han descobert el patrimoni històric de la comarca.  

  Escriu el teu comentari
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes