Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • La paraula que més m'agrada

  Objectius:

  Commemorar el Dia de la Llengua Materna amb un treball de motivació i sensibilització a l’aula.

  Posar de relleu la importància de cada una de les llengües, minoritàries o no, i per extensió a la resta d’idiomes que coexisteixen al nostre territori.

  Potenciar la cohesió dels grups-classe.

  Es va dur a terme en cursos de nivells inicial, bàsic i elemental.

  Resum:

  Per tal de commemorar el Dia de la Llengua Materna 2013 vam  posar en pràctica l’activitat que anomenem La paraula que més m’agrada extreta de la wiki del CPNL La motivació a l'aula de català.

  Un dels punts del decàleg d’aquesta wiki planteja el repte de desvetllar l’interès intrínsec de l'alumne per la llengua catalana a través d’estratègies que posen en valor, entre d’altres, la diversitat de llengües i de cultures dels alumnes. Per això vam demanar a cada alumne que triés una paraula de la seva llengua que tingués un especial significat per a ell.

  L'alumne deia en el seu idioma matern la paraula que havia seleccionat, amb l’ajuda del professor/a la traduïa al català i explicava, a la resta de companys, la raó per la qual l’havia escollit. Després s’escrivien en cartolines i es confeccionava, amb totes les paraules i les seves traduccions, un mural  que es penjava a l’aula.

  Tots els treballs del Dia de la Llengua Materna van ser recollits i exposats a la festa final de curs 2012-2013 del CNL. Us recomanem que vegeu els vídeos adjunts.

  Valoració del projecte:

  Els resultats van ser satisfactoris: els alumnes es van sentir  reconeguts i es van produir moments molt emotius de retrobament amb les arrels,  en un treball entre iguals d’orígens diversos.
   
  Nombre de cursos que van fer l’activitat: 12
   
  Nombre de persones que hi van participar: 240

  Escriu el teu comentari
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes