Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • El meu suro virtual

  Objectius:

  Els objectius d'aquesta activitat és que els alumnes comencin a practicar l'escriptura bàsica en català i les presentacions personals i, alhora, es familiaritzen amb l'ús de les noves tecnologies.

  Els destinataris en són els alumnes de nivell bàsic 1 del SLC de Sant Cugat del Vallès.

  Resum:

  Els alumnes, després d'haver après a presentar-se, a donar informació personal i a explicar els seus gustos personals, han de crear un suro virtual amb el programa Linoit.

  Prèviament es fa una sessió a l'aula d'informàtica mostrant-los el funcionament del programa i hi crea un grup al qual només tenen accés els alumnes i el docent.

  A partir d'aquest moment els alumnes poden crear el seu suro virtual afegint-hi informació, fotografies, vídeos i àudios.

  Un cop creats tots els suros, es pugen al blog Diari d'aula del nivell bàsic perquè la resta de companys els puguin veure i comentar.

  Valoració del projecte:

  La valoració és molt positiva perquè fomenta diferents accions: la familiarització dels alumnes amb les noves tecnologies; el coneixement entre ells, cosa que fa que s'estrenyin els llaços de complicitat i col·laboració, i perdre la por a escriure en una llengua que acaben de començar a aprendre.

  A més a més, aquesta eina permet que cada alumne desenvolupi la seva creativitat amb la qual cosa creen suros molt enriquidors a nivell visual i de disseny.

  1 Comentari

  1. Escrit per Anna Roig el 02/18/15 a les 09:21

   L'enhorabona pel premi i per la idea!

  Escriu el teu comentari
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes