Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • Videoconferències amb aprenents de català d'universitats estrangeres

  Objectius:

  • Objectius: crear nous espais de conversa per als aprenents de català; promoure l'intercanvi cultural; reforçar la consciència i l'autoestima lingüística
  •  Destinataris: parelles lingüístiques del programa VxL

  Resum:

  Aprenents de català i voluntaris lingüístics de l'Oficina de Català de Calafell parlen en català, mitjançant una videoconferència, amb estudiants de català d'universitats estrangeres.

  • Metodologia: es contacta amb lectors d'universitats a l'exterior preguntant si hi ha alumnes interessats a fer conversa, i també amb dues parelles de l'Oficina de Català de Calafell. Amb el lector, s'elabora un guió de conversa (bàsicament, presentació personal i dels llocs d'origen) i es fixa el dia de la trobada. La videoconferència es fa des de l'Oficina de Català amb el programa Skype, d'una durada aproximada de 45 minuts.
  • Actuacions: durant el 2014, de moment s'han fet dues experiències (al novembre i al desembre hi ha previstes dues videoconferències més):
  1. 25 de març 2014: amb alumnes de català de la Universitat de Santiago de Xile. Els cinc calafellencs (2 voluntaris i 3 aprenents) van poder conversar durant una mitja hora llarga amb tres estudiants de filologia hispànica de la capital xilena que han introduït el català dins dels seus estudis. La conversa va girar a l'entorn dels costums, el paisatge i la gastronomia de Calafell i Santiago, i també de la motivació i les raons per les quals els aprenents d'una i altra banda de l'oceà estudien català.
  2. 15 de maig 2014: alumnes de català de la Universitat La Sapienza, de Roma. Els tres calafellencs (1 voluntari i 2 aprenents) van poder conversar durant mitja hora llarga amb tres estudiants que han introduït el català dins dels seus estudis per tal de poder venir a treballar a Catalunya en un futur. La conversa va girar a l'entorn de l'experiència i les motivacions d'aprendre català, i de la gastronomia i el paisatge de Calafell, Barcelona, Roma i Itàlia en general. Tots els participants van quedar molt satisfets de l'experiència.

  Valoració del projecte:

  La valoració per part dels TNL i dels participants és molt bona, ja que s'assoleixen tots els objectius.

  Escriu el teu comentari
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes