Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • Mira què t'he portat!

  Objectius:

  Justificació

  El projecte Mira què t'he portat! és un treball en xarxa entre les tres institucions que fem formació de català per adults a la ciutat i el dep. de Ciutadania de l'Ajuntament del Prat.
  Aquest treball a favor de la diversitat i de la cohesió social, mitjançant la llengua, es fomenta no només per evitar l'exclusió i permetre l'arrelament de les persones al territori, sinó també per reforçar actituds i valors cívics que coresponsabilitzin la ciutadania i la facin conscient del seu potencial socialitzador en la transmissió i construcció de valors i referents de pertinença i catalanitat.

  Objectius

  1. Elaborar un vídeo que mostri, a partir de l'aprenentatge de la llengua, la diversitat cultural mitjançant els "souvenirs" de diferents països del món. L'alumnat de les tres institucions que fan formació d'adults al Prat proposarà els "souvenirs" que identifiquin millor l'expressió cultural del seu lloc d'origen. Aquest recull es farà al llarg del curs 2013-2014.
  2.  Portar a terme un acte de presentació del vídeo dins del primer semestre de 2014.
  3. Aconseguir que entitats culturals i socials de la ciutat tornin a implicar-se en el nou projecte.

  Destinataris

  - Persones que han decidit viure al Prat en els darrers anys i persones de "l'antiga" immigració, que són alumnes de les tres institucions que fan formació d'adults.
  - Organismes, entitats i persones relacionades amb el món associatiu de la ciutat.
  - Ciutadania en general

  Resum:

  Elaboració d'un vídeo en què 5 alumnes dels cursos de català d'adults del Prat, de cinc països diferents, mostren als seus companys de classe un "souvenir" del seu país i els n'expliquen l'origen i el significat. El conductor-narrador de cada un dels videos és una persona representant d'una entitat cultural del Prat, que també s'ha implicat en aquest projecte.

  Valoració del projecte:

  La capacitat de convocatòria per al dia de l'acte va ser un èxit. Tant els alumnes participants i els seus familiars i amics, com els altres alumnes estaven molt satisfets dels resultats finals del projecte. La televisió local se'n va fer ressò i aquest vídeo s'ha projectat a tots els edificis municipals (poliesportius, centres cívics, equipaments culturals...) Tant les autoritats municipals, amb l'alcalde al capdavant, com la senyora Marta Xirinachs, subdirectora general de Política Lingüística, i els membres del Consell del Centre de Normalització van manifestar públicament que aquest treball era un projecte reeixit i amb un impacte positiu per a l'arrelament de les persones.
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes