Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • Escriguem i representem un conte!

  Objectius:

  Justificació

  Ensenyar català no és només fer classes. Des de l'OC de Constantí vam veure que el projecte  era una bona oportunitat per afavorir un espai de treball dins i fora de l'aula que fomentés les relacions i el coneixement entre els nostres alumnes, que pertanyen a cultures molt diverses, amb interessos, necessitats i motivacions diferents, però amb un interès comú: el desig d'aprendre el català.

  Objectius 
  - fomentar l'aprenentatge i l'ús del català  
  - fer  activitats per  conèixer-se i relacionar-se
  - participar en la vida cultural  i associativa  del municipi
  - integrar-se en l'entorn i conèixer la societat catalana

  Destinataris

  Alumnes  de l'OC de Constantí i de l'Escola d'Adults de Constantí. Voluntaris i aprenents del programa del Voluntariat per la llengua.

  Resum:

  Els alumnes de català dels nivells Elemental i Intermedi de l'OC de Constantí es van presentar al concurs de podcast 'Contes del món' i van elaborar sengles contes: "L'estrella màgica" (nivell Elemental) i "L'Albatros" (nivell Intermedi).
   

  Actuacions i metodologia

  En primer lloc, es va proposar als alumnes la participació en el concurs. Posteriorment es va fer una pluja d'idees entre els alumnes. Després, entre tots els alumnes es van escollir les idees que més els agradaven i van començar a perfilar una història.

  Els personatges de la història es van haver d'adaptar al nombre d'alumnes participants. Llavors es va treballar la història , en diferents sessions, fins que el grup la va donar per bona.

  Pel que fa a l'adaptació a les bases del concurs, el requisit de tres minuts màxim per conte va ser molt difícil d'aconseguir. D'altra banda, les il·lustracions les van fer els mateixos alumnes.  
  L'enregistrament es va dur a terme a Constantí Ràdio.

  Valoració del projecte:

  Molt positiva. S'assoleixen tots els objectius plantejats. D'una banda, els contes es presenten al concurs, són seleccionats i un d'ells acaba finalista i serà publicat.

  D'altra banda, els contes s'obren al municipi i a través del Pla Educatiu d'Entorn es representen als CEIP i al Centre de Dia del municipi. En  aquesta segona fase hi participen els alumnes de l'Escola d'Adults i els voluntaris per la llengua.

  Finalment, a la festa de final de curs aquests contes s'adapten en format teatre. Tots els participants fan els decorats, el vestuari i representen l'obra.

  Com a reconeixement, la televisió comarcal TAC 12 es va fer ressò tant de la gravació a la ràdio com de la representació teatral. També, la revista municipal MOSAICS va publicar un article i fotografies del procés d'elaboració i de l'escenificació.

  Escriu el teu comentari
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes