Espai DIN

Activitats de foment del català


Mostrant de 1 a 10 de 10 entrades.

Criteris de cerca

 • Centre: CNL de Ca n'Ametller
 • Mercat de Tapes en català

  La signatura d'un conveni de col·laboració amb l'Associació de Venedors del Mercat Municipal l'any passat ha donat peu a diverses actuacions en el marc d'aquest Mercat: cartells amb l'origen del nom dels seus productes, les adhesions de la majoria de les parades al Voluntariat per la llengua i un increment de l'assessorament lingüístic en les publicacions que elaboren ells mateixos. La darrera col·laboració ha estat per crear aquestes estovalles individuals que s'havien de servir durant el Mercat de Tapes de la Nit de Comerç (Shopping Night) del passat 9 de juny. La nostra aportació era l'assessorament lingüístic en el nom de les tapes que se servirien i l'enllaç cap a la dissenyadora que havia de fer el producte. El cost de l'edició de tot el material va anar a càrrec de l'Associació.

  0 Comentaris

 • El còmic en català

  Molins de Rei celebra una fira de molta importància, la Fira de la Candelera, a principi de mes de febrer. Per aquest motiu, vam sol·licitar l'exposició itinerant per al mes de gener fins al cap de setmana de la Fira per tal d'aconseguir un nombre important de visitants. Un cop concedida per a aquestes dates, ens vam posar a treballar en un dossier per als centres educatius per tal de motivar-los per venir a veure l'exposició. Alhora, vam establir contacte amb el Punt Jove per mirar d'organitzar alguna activitat dirigida als joves i amb la biblioteca municipal perquè ens facilitessin material per acabar de completar l'exposició, ja que Molins de Rei és la població on va néixer i viure un conegut dibuixant de còmics -Josep M. Madorell, el creador de Jep, Fidel, Massagran, Pere Vidal, etc.- i volíem dedicar una part de l'exposició a la recuperació d'aquesta figura.

  0 Comentaris

 • 2a edició del Concurs de jocs i joguines en català

  Després de recollir dades per saber quines xarxes socials utilitzen els col·lectius de què parlàvem més amunt, d'explicar-los el projecte i d'accedir als catàlegs de jocs i joguines en català actualitzats de la Plataforma per la Llengua i del CPNL, se'n va fer una selecció de 30 per buscar-ne la fotografia i fer-ne la publicació.

  0 Comentaris

 • Concurs "Del Mercat a la taula en català"

  El concurs consistia a saber indicar correctament en català el nom de tres ingredients necessaris per elaborar nou plats diferents de cuina catalana. Per participar.hi, s'havien de dirigir a les parades del Mercat municipal, que s'havien repartit les nou butlletes diferents dels nou plats, i demanar les butllletes. A les dues entrades del Mercat hi havia una urna per dipositar les butlletes amb les dades de la persona participant i les respostes dels ingredients.

  0 Comentaris

 • "Rics en paraules", una activitat per promoure la llengua

  Amb l'inici de la 16a edició del VxL vam donar el tret de sortida de l'activitat, que consistia a omplir una butlleta amb la paraula que havia agradat aprendre (si la persona no era catalanoparlant) o una paraula que agradaria ensenyar o que no es perdés (si es tractava d'una persona catalanoparlant). Vam repartir capses on dipositar les butlletes per diferents equipaments municipals, les escoles que hi havien volgut participar, les associacions de veïns i alguna entitat cultural.

  0 Comentaris

 • La Colla Castellera com a parella

   La participació de la Colla Castellera els Matossers de Molins de Rei va començar fent difusió del programa entre els seus associats, va continuar amb l'organització d'un taller sobre el fet casteller amb motiu de la proclamació dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat i ha acabat amb el compromís de la Colla de "tutoritzar" els aprenents que volen tenir-los com a parella per tal que realment facin ús del català.

  0 Comentaris

 • Coneguem-nos, projecte d'intercanvi lingüístic

  Projecte d'intercanvi i coneixement entre els alumnes de les aules d'acollida dels centres d'ensenyament de Sant Andreu de la Barca i els alumnes adults dels cursos de català de nivell Bàsic.

  0 Comentaris

 • 1r Campionat d'Aparaulats de Molins de Rei

  El dia 10 de desembre va començar el 1r Campionat d’Aparaulats de Molins de Rei, coorganitzat entre l'entitat local Mots i Més a Molins. Club de Scrabble i el nostre Servei, una campetició mitjançant el telèfon mòbil que va enfrontar 61 persones distribuïdes en 5 grups de 10 persones i un d'11, en dues fases diferents. Des del 3 de desembre es va estar fent la difusió de l'activitat a través de la ràdio municipal, del web de Mots i Més a Molins. Club de Scrabble, del Facebook del nostre Servei, del web municipal i de la publicació local el Llaç.

  0 Comentaris

 • Dictat Català

  L'any 2007 es va fer el I Dictat Català a la població d'Esparreguera, de manera que aquest any ja n'ha convocat el setè. S'aprofita l'àmbit de la Setmana de la Llengua Catalana i el text dictat, aquests darrers anys, ha estat dels escriptors homenatjats. Seguint aquest mateix criteri, l'any 2012, i amb motiu de l'any Sales-Calders-Tísner, Olesa de Montserrat va convocar el seu primer Dictat amb un text de Calders.

  0 Comentaris

 • Foment de l'ús de la llengua catalana en la retolació exterior en els establiments comercials de nova obertura

  Proposta per incidir en l'ús del català en la retolació comercial mitjançant la intervenció dels ajuntaments. Engloba diferents actuacions, des de l'anàlisi dels tràmits municipals fins a la incorporació dels Serveis de Català en el circuit de la tramitació del permís d'obra o la llicència d'obertura, d'acord amb el que preveu la Llei de política lingüística amb relació a la retolació comercial.

  0 Comentaris
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes