“Paraules sobre vidre” torna a engalanar els aparadors de Vilanova i la Geltrú per Sant Jordi

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

CPNL

Alumnes dels cursos de català escriuen fragments de poemes als vidres d'establiments o equipaments culturals de la ciutat

Acció poètica en xarxa

Amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi, les diferents organitzacions que formem part de la Xarxa d'Espais per la Llengua de Vilanova i la Geltrú han posat en marxa la segona edició de l'activitat de difusió literària "Paraules sobre vidre".

Amb aquesta iniciativa es vol que les persones que passegin pel centre de Vilanova i la Geltrú descobreixin als vidres dels aparadors de les botigues i dels equipaments culturals de la ciutat versos de poemes en català escrits pels autors de l'Any literari 2024: Vicent Andrés Estellés, Joan Salvat-Papasseit, Montserrat Vayreda, Víctor Balaguer i Àngel Guimerà.

S'han adherit a aquesta iniciativa establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua, botigues de joguines que col·laboren en el programa Tot Joc, associats a Viu Comerç i alguns equipaments culturals de la ciutat (biblioteques, centres cívics...). En total, hi ha una quarantena d'aparadors que exhibeixen versos de poetes catalans.

Versos escrits per aprenents

Just la Diada de Sant Jordi, un total de setanta-quatre alumnes dels cursos de català per a adults del Servei de Català, de l'Escola d'Adults, de l'Oficina Jove i de l'entitat La Frontissa han escrit els fragments poètics als vidres. En petits grups de quatre o cinc alumnes i amb l'acompanyament d'un professor o treballador municipal, han visitat tres establiments cadascun i han aprofitat per fer-hi una pràctica lingüística per demanar l'espai per escriure els versos i agrair la col·laboració del comerç en l'activitat. Els versos es podran llegir als aparadors durant una setmana.

També han participat en les "Paraules sobre vidre" els alumnes de les aules d'acollida dels centres de primària o de secundària amb el suport del Servei educatiu del Garraf i algunes mares del Xerrem Junts.

Vols compartir aquesta notícia?