25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 26 d'abril de 2013

"Origen Tambakunda", aventures i superació personal des de l'Àfrica

El 17 d'abril el director del CNL de Barcelona, Jordi Manent, va presentar el llibre Origen Tambakunda de Mariona Masferrer, a l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura juntament amb l'autora, Mariona Masferrer i el protagonista, en Samba Gueye, que van fer emocionar el públic assistent amb els seus testimonis.

Samba Gueye i Mariona Masferrer, en un moment de la presentació d'"Origen Tambakunda".

"Cruesa i tendresa troben l'equilibri en aquesta novel·la", va dir Jordi Manent, de la qual va destacar la seva força literària. En la seva opinió, Origen Tambakunda "té un rerefons de les novel·les clàssiques d'aventures".

Per l'autora, Mariona Masferrer, "el llibre té la intenció d'apropar l'Àfrica a la gent d'aquí i, per tant, sempre ha tingut vocació de pont". Però, paradoxalment, l'autora va afegir que una altra de les intencions del llibre podria ser "desil·lusionar la gent que vol venir al nostre país amb pastera".

Per la seva banda, Samba Gueye, visiblement emocionat, va agrair la presència de tantes persones a l'acte "que volen sentir parlar de la meva vida i de l'Àfrica". En un to desenfadat i humorístic, Samba va explicar com va transcórrer la seva infantesa i joventut a un poblet del Senegal, enmig de la misèria però en un entorn familiar i entranyable. Com a contrapunt, Samba va reconèixer que "si hagués sabut com era la vida aquí, m'hagués espabilat allà d'alguna manera".

Origen Tambakunda (Brau edicions, abril 2013) explica la història real d'en Samba, parella lingüística de l'autora, des del Senegal a Catalunya. Des de Tambakunda fins a Catalunya hi ha tota una vida. En Samba va néixer al cor del Senegal però les circumstàncies i el seu caràcter inquiet l'han fet anar sempre un pas més enllà. El dia que va conèixer l'autora del llibre Origen Tambakunda en una aula de català del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i li va dir: "Mariona, jo vull que tu escriguis la meva història", va començar un nou periple, el de recompte dels fets, desfent el camí fins a arribar a la infantesa.


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter