25 anys fent bategar el català

Centres


Voluntariat per la llengua

Novetats Voluntariat per la llengua

 • CNL l'Heura - Dimarts, 14 de novembre de 2017

  Fem-ho fàcil, una manera d'entendre el VxL

  Alejandro Flores és tot afabilitat i sempre porta un llibre a la mà. Ja fa dos anys que fa de voluntari però en fa més que participa al programa

  Alejandro Flores és tot afabilitat i sempre porta un llibre a la mà. Ja fa dos anys que fa de voluntari però en fa més que participa al programa. Va començar com a alumne fent cursos de català per la passió que té per la lectura i perquè només va anar durant dos anys a l'escola, així que sentia que tenia un deute amb els estudis. Fent cursos de català va conèixer el VxL i hi va participar com a aprenent, però un cop que va finalitzar els cursos, va sentir que havia de tornar una part d'allò que havia rebut i que allò après havia de servir per alguna cosa, per aquest motiu ara fa de voluntari.

  Explica que, a diferència dels voluntaris que va conèixer, ell corregeix més els seus aprenents, especialment en la part del vocabulari, i per això exigeix que els missatge que li enviïn per telèfon siguin sempre en català, per molta pressa que tinguin a l'hora d'escriure o curt que sigui, per tenir així una oportunitat més per practicar.

  L'Alejandro està molt satisfet amb la seva participació al programa ja que tot suma una nova experiència i té l'oportunitat de xerrar de molts temes amb persones diferents, per això ens acaba explicant que per a ell fer de voluntari no és només una hora a la setmana, és un compromís, una manera d'entendre la vida que implica posar-se a la disposició de l'aprenent per tal de facilitar-li al màxim possible la pràctica de la nova llengua.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes