25 anys fent bategar el català

Centres


Voluntariat per la llengua

Novetats Voluntariat per la llengua

 • CNL Vallès Oriental - Divendres, 28 de juny de 2019

  L'Esbart Dansaire de Montornès participa en la cloenda d'activitats del Casal de Cultura convidat per l'Oficina de Català

  L'Esbart Dansaire de Montornès va fer una petita col·laboració en la cloenda d'activitats del Casal de Cultura que va consistir a fer, amb la complicitat dels alumnes dels Balls en línia, l'entrada tradicional del Ball de Gitanes del Vallès. Aquesta participació va ser fruit del conveni de col·laboració de Voluntariat per la llengua existent entre l'Esbart i  l'Oficina de Català.

  El Casal de Cultura de Montornès és un centre cívic amb una àmplia oferta formativa. En arribar el mes de juny, amb el final de curs, es fa una festa de cloenda oberta al públic, en la qual es mostren la majoria de tallers i cursos que hi tenen cabuda.

  Cursos i tallers com pintura, restauració, ceràmica, fotografia... presenten dues exposicions: una a la Sala Mogent del mateix Casal de Cultura, i una altra a la Sala d'Exposicions de Can Saurina, edifici seu de Ràdio Montornès amb sala d'exposicions i sala de conferències, el qual acull exposicions diverses al llarg de l'any.

  Al pati del Casal de Cultura es fa una mostra de balls a càrrec dels alumnes de Dansa del ventre, Balls en línia i Balls llatins. La col·laboració de l'Oficina de Català consisteix a presentar l'acte i donar a conèixer els diferents cursos que es fan al Casal, inclosos els de llengua catalana. Enguany, però, l'Oficina de Català va fer una aportació més, ja que l 'inici de la festa va començar amb l'Esbart Dansaire de Montornès que, com a activitat fruit del conveni de col·laboració amb el Voluntariat per la llengua, va participar com a convidat de l'Oficina de Català. Aquesta participació va consistir a obrir la festa amb l'entrada del Ball de Gitanes del Vallès, amb la col·laboració d'alguns alumnes dels Balls en línia i de públic assistent. 

  Abans de fer l'entrada es va comentar breument què era el Ball de Gitanes del Vallès i es va animar els montornesencs i montornesenques que s'engresquessin a recuperar aquesta tradició que va estar tan arrelada al municipi anys enrere. L'entrada del Ball de Gitanes del Vallès es pot fet amb tres peces musicals diferents: Galop, Toc de festa i A la festa, en aquesta ocasió es va fer servir la més comuna al Vallès Oriental que és la peça "A la festa" que adjuntem al final de la notícia.

  La festa de cloenda del Casal de Cultura sempre finalitza amb un tast de canapés preparats pels alumnes del Taller de Cuina i una copa de refresc o cava.

  Les imatges d'aquesta notícia són gentilesa dels alumnes dels cursos de fotografia que van fer de reporters gràfics de la cloenda.

  Enllaços relacionats


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter