El CPNL i la Biblioteca de Catalunya firmen un conveni per fomentar la llengua i la cultura catalanes

Difusió

L'acord inclou descomptes a visites i exposicions de la Biblioteca de Catalunya i sessions sobre cultura catalana

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i la Biblioteca de Catalunya han firmat un conveni de col·laboració destinat al foment cultural i al coneixement de la llengua catalana. L'acord, que té una vigència de dos anys, s'adreça a l'alumnat del CPNL i als treballadors.

Entre les propostes per fomentar la llengua i la cultura hi ha les visites guiades a la Biblioteca de Catalunya, a l'Arxiu Joan Maragall i també descomptes per a les exposicions que hi tinguin lloc. L'acord contempla que puguin gaudir dels avantatges tant membres del CPNL a títol individual com en grups de fins a 25 persones. També recull la possibilitat de fer visites guiades amb el comissari de les exposicions que programi la Biblioteca.

Un altre aspecte inclòs en el conveni és que el CPNL pugui rebre sessions de docència a mida per a grups sobre escriptors i noms propis de la cultura catalana. La Biblioteca de Catalunya també es compromet a continuar potenciant que el català sigui la llengua habitual en les comunicacions orals i escrites de la institució i en les activitats que s'hi organitzen, que s'adrecen a tota la població, incloses persones immigrades a Catalunya. 

Pel que fa al CPNL, es compromet a donar a conèixer el contingut de l'acord entre l'alumnat, el personal i la societat en general a través dels canals de comunicació de què disposa. A més, també difondrà trimestralment la programació i activitats de la Biblioteca de Catalunya, així com les condicions per gaudir dels descomptes, ja que els avantatges del conveni són pel CPNL un recurs per afavorir l'aprenentatge de la llengua i la promoció de les activitats culturals en català.

Vols compartir aquesta notícia?