A Banyoles, ens agrada en català!

Voluntariat per la llengua

Èxit d'assistència i participació a les Jornades per al foment la llengua

Aquesta setmana han tingut lloc les primeres Jornades per al foment de la llengua del CFA del Pla de l'Estany. Sota el lema M'agrada en català, l'escola d'adults ha preparat quatre dies d'activitats, en les quals el SCC del Pla de l'Estany hi ha col·laborat activament a través del programa de Voluntariat per la llengua.

Dilluns 6 a la tarda a La Cúpula de Banyoles, el trio de voluntariat lingüístic format per la Nuri, la Bárbara i la Mariel van compartir la seva experiència. Van reflexionar sobre els motius pels quals es van apuntar al programa, com han anat evolucionant les trobades i l'enriquiment personal que suposa fer un voluntariat. Entre el públic també hi havia en Kissima que, a més a més de ser alumne de l'escola d'adults, té una parella lingüística i ens va comentar com es troba amb la seva voluntària i com ha anat millorant a l'hora d'expressar-se.

Dimarts 7 al matí, les Jornades es van traslladar al Teatre Municipal de Banyoles, on el mag Juanola va oferir el seu espectacle Quan parles fas màgia, com sempre, va ser una funció molt dinàmica i va mantenir el públic atent i bocabadat. Ens consta que hi ha algun alumne que encara es pregunta com s'ho va fer el mag per fer algun truc de màgia concret. Això sí, tots han estat d'acord que la màgia més gran va ser quan van adonar-se que podien seguir tota la funció en català.

La festa final de les Jornades va ser dijous, dia 9, a la tarda. L'escola d'adults va reunir a la plaça Major diverses entitats de la ciutat per presentar la seva activitat: tallers de sardanes, ball de bastons, ball pla, castellers, gàrgoles de foc, exposició de capgrossos... El Voluntariat per la llengua va oferir un VxL Exprés i durant tota festa hi va haver un continu de parelles lingüístiques fent converses ràpides i canvis de parella.

Les Jornades van acabar amb la lectura d'un manifest i una cantada dels alumnes de l'escola Camins amb els alumnes del CFA del Pla de l'Estany.

Esperem que aquestes hagin sigut les primeres de moltes més Jornades per al foment de la llengua a Banyoles!

Vols compartir aquesta notícia?