Postals de llengua per als associats a Viu Comerç, de Vilanova i la Geltrú

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Ús professional

Viu Comerç i el Servei de Català difonen postals amb terminologia per resoldre dubtes lingüístics en l'àmbit comercial

Qualitat de la comunicació

Una de les iniciatives que s'ha posat en marxa per impulsar la qualitat lingüística en les comunicacions dels associats de Viu Comerç, de Vilanova i la Geltrú, és la difusió quinzenal d'una postal per resoldre dubtes puntuals relacionats amb la terminologia pròpia de l'àmbit del comerç. Des del 15 de maig les postals "Paraules en estoc", amb un contingut eminentment visual, es publiquen en els mitjans de difusió interns que Viu Comerç utilitza habitualment per comunicar-se amb els associats i també formen part del repositori disponible en la pàgina Aparador de llengua del web del Gremi.

En aquest apartat del web, s'hi difon també el Servei d'Assessorament Lingüístic (SAL) i els serveis que es posen a disposició d'aquest sector, juntament amb enllaços a altres recursos disponibles en línia, com ara el corrector i el traductor de Softcatalà.

Finalment, les postals es difonen igualment per les xarxes socials tant de Viu Comerç com del CNL de l'Alt Penedès i del Garraf i en un apartat del web del CNL.

Altres col·laboracions

Viu Comerç difon, en les visites per presentar els seus serveis a establiments que no hi estan associats encara, els serveis lingüístics que ofereix el CPNL, mitjançant fullets informatius sobre el SAL, sobre els recursos que tenen a l'abast per treballar en català o sobre el programa del Voluntariat per la llengua.

Durant diversos anys l'associació de comerciants va participar en activitats de dinamització de l'ús del català en el comerç, com ara el concurs de jeroglífics "Endevina-la!", i recentment ha participat en la difusió entre els seus socis de la possibilitat de participar en l'acció poètica "Paraules sobre vidre", que s'ha organitzat per la Diada de Sant Jordi d'enguany i de l'any passat.

Dinàmiques confluents

Tant Viu Comerç com el Gremi d'Hostaleria de Vilanova i la Geltrú formen part del clúster de desenvolupament econòmic  de la ciutat i comparteixen espai físic i dinàmiques diverses. La col·laboració del Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú amb aquestes organitzacions s'ha concretat recentment en l'edició d'aquests materials de difusió de la terminologia pròpia dels sectors respectius. Amb el Gremi d'Hostaleria fa un any que es va començar a editar les postals "Pica-pica de llengua", que tenen el mateix objectiu que les que difondrà a partir d'ara Viu Comerç.

Vols compartir aquesta notícia?