Celebració dels 20 anys del Voluntariat per la llengua a Igualada

Voluntariat per la llengua > Activitats

Enguany el programa Voluntariat per la llengua (VxL), que ja ha format més de 175.000 parelles lingüístiques, ha arribat als 20 anys d'existència i el Centre de Normalització Lingüística Montserrat ho celebrarà amb un acte obert a tota la ciutadania.

La celebració, que serà també l'acte d'inici dels cursos de català dels Servei Local de Català d'Igualada i del Servei Comarcal de Català de l'Anoia, tindrà lloc el divendres dia 27 d'octubre, a les 7 de la tarda, a la sala polivalent del Centre Cívic Nord (c. Sant Martí de Tous, 6).

El mag Eduard Juanola oferirà un espectacle en què farà gaudir tant als grans com als menuts a través de trucs de màgia i jocs de paraules. A més a més, participants del VxL parlaran de la seva experiència en el programa.

Al llarg de 20 anys del programa VxL, s'han creat més de 175.000 parelles lingüístiques i s'han acumulat més de 3 milions d'hores de conversa en català, que han fet que els aprenents se sentin més confiats a l'hora de parlar-lo i han contribuït a l'ús de la llengua. L'any 2017 es va posar en marxa la modalitat virtual (les parelles fan les trobades per videoconferència) i des d'aleshores ja s'han creat més de 12.000 parelles lingüístiques. El VxL ha comptat amb la col·laboració de més de 12.000 entitats i establiments col·laboradors (9.227 establiments i 2.778 entitats) a tot Catalunya.

Actualment el programa segueix actiu i la propera presentació de parelles lingüístiques serà el 30 d'octubre a les 18.30 h a la Biblioteca d'Igualada. Qualsevol persona interessada a participar-hi com a voluntària, si parla català i té una estona per conversar amb una persona que el vol practicar, o com a aprenenta, si parla català però necessita practicar-lo i guanyar fluïdesa, pot inscriure-s'hi a través del telèfon (634 757 868) o correu electrònic (vxl.montserrat@cpnl.cat).

Centre Cívic Nord, c. Sant Martí de Tous, 6
Igualada

A les 19.00 h

Vols compartir aquest acte?