El Documental del Mes a Tarragona: "Lyra"

Oci en català > Cinema en català

Cartell del documental Lyra

Sinopsi. Lyra McKee, de només 29 anys, va ser assassinada pel nou IRA el 17 d'abril de 2019 a la ciutat de Derry, a Irlanda. Aquesta periodista d'investigació i activista LGTBIQ+ nord-irlandesa tenia el valor de fer aquelles preguntes incòmodes que ningú més s'atrevia a fer al seu país. La Lyra, colpida pel conflicte estructural que pateix Irlanda, amb el convenciment que es podia acabar amb la violència, mai va deixar-se aturar per la por.

El documental d'Alison Millar, una de les cineastes documentals més respectades del Regne Unit i Irlanda, explora la vida de la Lyra McKee i el seu assassinat posant èmfasi en la seva brillant carrera periodística, els seus valors humans i el seu profund amor cap a Irlanda, a partir de la següent afirmació de la Lyra: "Estic treballant en una història que implica fer-me preguntes sobre persones perilloses."

  • Tarragona, presencialment el 30 d’octubre a les 19 h a la Biblioteca Pública de Tarragona. Entrada lliure. La Biblioteca també oferirà el documental en format virtual a través del seu web, entre el 20 d’octubre i el 3 de novembre.

2022

92 min.

Irlanda i Regne Unit

Anglès

Subtítols: català

Tarragona

A les 19.00 h

Enllaços relacionats

Vols compartir aquest acte?