Xerrada col·loqui amb Laila Karrouch

CNL d'Osona

CPNL

Dilluns 25 d'abril, a la biblioteca Dos Rius, hem pogut conversar amb l'escriptora osonenca, d'origen marroquí.

L'acte ha estat organitzat per la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Torelló juntament amb l'Oficina de Català i s'ha dut a terme a la biblioteca Dos Rius, entitat col·laboradora del Voluntariat per la Llengua.

L'autora, que actualment viu a Tolosa de Llenguadoc, ens ha parlat de què la va portar a escriure i de com l'escriptura va ser per a ella, inicialment, una activitat terapèutica i de creixement personal.

Ens ha fet cinc cèntims dels seus primers llibres i també del darrer, Que Al·là em perdoni, i de per què el va escriure. I és que, és un amor impossible la relació entre una musulmana i un ateu? Quins contratemps hi presenten les creences?

Alguns dels participants del club de lectura de nivell intermedi, que el trimestre passat havien llegit aquest llibre, li han fet preguntes i també altres assistents amb experiències similars han aportat la seva experiència.

Ha estat una conversa distesa i cordial en què l'escriptora ha compartit amb nosaltres la seva experiència com a migrant quan va arribar a Vic de petita; la gran importància de la professora de l'aula d'acollida, la seva referent; l'agraïment envers les professores que la van ajudar a adaptar-se a la nova realitat, que anaven a parlar amb els pares perquè la deixessin participar de les activitats escolars; les pors i prejudicis que tenia quan era jove; les dificultats amb la família en el moment de competir com a atleta en l'àmbit nacional, o de voler estudiar a la universitat... i també de com, a poc a poc i amb esforç, va aconseguir superar les seves pors a través d'un treball d'afirmació i de creixement personal constant. També hem parlat de l'educació dels joves i preadolescents, de la necessitat que -sobretot les nenes- tinguin referents i de les seves xerrades als instituts, tant a França com aquí.

Vols compartir aquesta notícia?