Les delegacions del CNL de Barcelona s'omplen de paraules per celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna

CNL de Barcelona

Activitats complementàries

S’han fet activitats durant tota la setmana dins i fora de l’aula

El 21 de febrer es commemora el Dia Internacional de la Llengua Materna, amb l'objectiu de promoure el multilingüisme i la diversitat cultural i ressaltar la importància de les llengües maternes, com a patrimoni cultural, identitari i d'integració social. La data va ser fixada per la UNESCO l’any 2000.

Per celebrar-ho, el professorat del CNL de Barcelona ha organitzat activitats a l’aula durant tota la setmana, que han consistit a posar en valor les llengües maternes dels alumnes. Alguns grups han escoltat cançons en la seva llengua materna i han explicat en català de què parla cada una. En altres grups, els alumnes han escrit la paraula preferida en la seva llengua materna, han mostrat una imatge relacionada i han fet una breu explicació de què significa. També s’han comentat paraules referides a Barcelona i als llocs d’origen dels alumnes.

A més, s’han muntat murals amb les paraules preferides dels alumnes, tant en la seva llengua materna com en català, a diverses delegacions, com a Ciutat Vella, l’Eixample i Horta-Guinardó.

Alguns alumnes també ens han dit les seves paraules preferides i embarbussaments en castellà, basc, anglès, francès, afrikaans o georgià, entre molts altres, en vídeos que s’han estat publicant durant tota la setmana a les xarxes socials del CNL de Barcelona.

Vols compartir aquesta notícia?