Nova edició del Voluntariat per la llengua a Torelló
CNL d'Osona
Càritas Interparroquial de Torelló s'adhereix al programa del Voluntariat per la llengua.
Aquest mes d'octubre Càritas Interparroquial de Torelló s'ha adherit al programa del Voluntariat per la Llengua. D'aquesta manera, s'ha formalitzat una col·laboració que ja es duia a terme des de fa temps amb la difusió dels cursos de català entre els usuaris de Càritas, la recerca de voluntaris, l'assessorament personalitzat, etc. Una entitat més que se suma a un bon nombre d'establiments comercials i d'entitats de Torelló que ja col·laboren amb el programa. Benvinguts!
D'altra banda, des d'aquest mes d'octubre, la biblioteca de la caseta dels jardins Vicenç Pujol té a l'entrada el cartell gegant de la Queta de la campanya "Provem-ho en català" juntament amb informació sobre el VxL i com apuntar-s'hi. Amb aquesta iniciativa les biblioteques de Torelló fan visible, un cop més, el seu compromís amb el programa VxL i amb la llengua. Així que ja ho sabeu, avui pot ser un bon dia per començar a dir alguna coseta en català i la biblioteca és el lloc ideal per provar-ho. T'hi atreveixes? I els que ja el parleu, trenqueu estereotips! Compartim el català amb tothom!
Aquests dies també començaran les 14 parelles lingüístiques d'aquesta temporada de tardor. 4 són parelles que continuen de la temporada de primavera i 10 són parelles noves.
Per tant, ja ho sabeu si teniu ganes de parlar més bé el català i amb més fluïdesa. O bé, ja parleu català i us agradaria ajudar algú a practicar-lo. I teniu una hora lliure a la setmana. Podeu fer-vos voluntaris o aprenents del VxL.
O, si sou un establiment comercial o una entitat i voleu formar part del Voluntariat per la Llengua i ajudar-nos a estendre l'ús de la llengua en tots els àmbits, adreceu-vos a l'Oficina de Català: torello(ELIMINAR)@cpnl.cat o bé 93 850 51 92.
L'objectiu general del programa Voluntariat per la llengua és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d'aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la. També serveix perquè les persones catalanoparlants s'adonin que hi ha molts nouvinguts que aprenen el català i que no cal canviar de llengua per acollir-los millor. En definitiva, és una iniciativa per parlar, sortir i conèixer gent i el poble tot practicant la llengua. Només cal ser major d'edat i comprometre's a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb la persona assignada.