Inici de curs, neologismes i eines per incorporar el català a les TIC
CNL de Cornellà de Llobregat
Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat
En el primer Espai de català de l'any fem un repàs de l'ocupació als cursos que tot just han començat i parlem de dues iniciatives per apropar la llengua a la ciutadania, d'una banda, i fomentar-ne l'ús en el món de les tecnologies, de l'altra.
Pel que fa als cursos d'aquest segon trimestre, es comenta que hi ha hagut 328 inscripcions entre els 15 cursos oferts, la majoria dels quals són als nivells bàsics. A banda dels cursos generals, també s'esmenta el nou curs intensiu de nivell A2 organitzat amb la col·laboració del Servei d'Ocupació de Catalunya. Tots aquests cursos acaben a mitjans de març i es preveu que les properes inscripcions es facin la primera setmana d'abril.
El segon dels temes que portem és la campanya per triar el neologisme de l'any, iniciativa de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra i de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans, a la qual aquest 2023 s'hi ha afegit el Termcat i el 3Cat-ésAdir. Comentem les paraules guanyadores d'aquesta edició, recordem les d'altres anys i veiem com ha augmentat la participació des de la primera edició del 2014.
Tanquem el programa amb un recurs que permet incorporar el català a l'ordinador d'una manera senzilla: el catalanitzador de Softcatalà, programa que es pot descarregar gratuïtament i que analitza els canvis que cal fer al dispositiu i els aplica automàticament.
Si en vols saber més, pots sentir aquesta informació ampliada al pòdcast de Ràdio Cornellà.