Dos nous comerços aprenents a Montornès del Vallès

CNL del Vallès Oriental

Ús professional

L’agència de viatges One TwoTraveling i la cafeteria El Momento se sumen al projecte

Els dos nous comerços aprenents

Dos nous comerços s’uneixen al projecte d’aprenentatge de català al comerç que impulsa del Consorci per a la Normalització Lingüística: Agència One Two Traveling i la cafeteria El momento. A l’agència, hi trobem l’Alexis, originari de la República Dominicana, que parla castellà i anglès i que ara començarà a fer les primeres passes amb el català. A la cafeteria El momento trobem en Tajinder, de l’índia, que parla panjabi i castellà, com l’Alexis, no ha necessitat fins al moment el català, però ara, amb l’oportunitat que els ofereix el projecte dels “Comerços aprenents” s’ha decidit a aprendre. Ambdós amb vist que saber català és una manera de donar millor acollida als clients que se’ls adrecin en aquesta llengua.

Les sessions tenen lloc un dia a la setmana durant 10 setmanes, així que les trobades s’allargaran fins al mes de juliol. En la primera sessió hem treballat les estructures bàsiques de salutació i comiat i d'atenció al client. Ara el que cal és que els clients que arriben tant a l’agència com a la cafeteria se’ls adrecin en català per tal que puguin practicar el que han après.

Comerços aprenents és un projecte que ofereix al comerç local una formació essencial en llengua catalana. S'adreça a les persones que fan atenció al públic i parlen molt poc en català. Normalment, a causa dels seus horaris laborals, no poden assistir a un curs de català i, és per aquest motiu que els tècnics de normalització lingüística es desplacen a la botiga per oferir-los unes breus sessions formatives.

Vols compartir aquesta notícia?