Un aprenent del VxL virtual, entrevistat a Catalunya Ràdio

CNL El Prat de Llobregat

Voluntariat per la llengua

El CNL El Prat de Llobregat gestiona la parella lingüístiques del Juan, que viu a Càceres

"La llengua catalana és un tresor, una de les llengües més boniques del món". Qui diu aquesta frase és Juan Fernández García, aprenent del VxL virtual des de fa un temps. La va dir en una entrevista que li van fer el dia 18 d'abril passat al programa La tarda de Catalunya Ràdio, que presenta Elisenda Carod.

Però qui és el Juan i per què l'entrevistaven?

El Juan és un andalús que ha viscut a Portugal i al Brasil, i que ara viu a Càceres. L'apassionen el portuguès, llengua de la qual és professor a l'Escola Oficial d'Idiomes de Càceres, i el català, llengua que va començar a estudiar primer amb Duolingo i després amb un professor particular. A més, el Juan practica el català una hora cada setmana amb una parella lingüística del VxL.

Però la història que volem compartir amb tots vosaltres comença el 16 de febrer, quan ell va trucar al programa d'Elisenda Carod, perquè parlaven de trucs de neteja casolans i volia fer una consulta per saber com treure unes taques d'humitat de la paret. Quan els va dir que vivia a Càceres i que no havia viscut mai a Catalunya, tot l'equip del programa va quedar molt gratament sorprès, meravellat.., perquè el Juan els va parlar des del primer moment en català i els va explicar que li agrada molt el programa i que molts dies l'escolta des de Càceres.

I va ser tan gran la sorpresa i el goig que van tenir, que van decidir tornar-lo a entrevistar amb motiu del Dia de la Llengua de Catalunya Ràdio, que es va celebrar el 18 d'abril passat.

Aquest dia l'equip del programa li va trucar per entrevistar-lo, perquè volien saber més coses sobre ell i sobre com ha après a parlar català. Entre altres coses va explicar que sempre ha viscut fora de Catalunya, però que li agrada molt parlar en català i que els seus amics li diuen "Joan de Ripoll" pel bon accent que té! És un apassionat de les llengües, en parla unes quantes, i té ganes de venir aquest estiu a Catalunya per poder parlar amb tothom. De moment, però, ho continua fent amb la seva parella lingüística del VxL.

Si voleu, podeu escoltar els dos àudios del programa, que us deixo tot seguit, per conèixer de primera mà com va anar tota la conversa (val molt la pena!):

La tarda de Catalunya Ràdio, de 17 a 18 h - 16/2/2024 (del minut 14' 30'' fins al 19' 50'')

La tarda de Catalunya Ràdio, de 17 a 18 h - 18/4/2024 (del minut 7' fins al 13')

Vols compartir aquesta notícia?