Els alumnes del curs Bàsic 3 van als comerços de Vallirana a practicar el català

CNL Ca n'Ametller

De la competència a l'ús

Amb aquesta activitat es pretén que els alumnes utilitzin la llengua en un entorn real

Els alumnes dels cursos Bàsic 3 de l'Oficina de Català de Vallirana, del Consorci per a la Normalització Lingüística, han visitat comerços de Vallirana per tal de consolidar i practicar els continguts apresos a l'aula sobre aliments i compres.

Per aprendre una llengua cal practicar-la tant com sigui possible, per això, una de les activitats importants en els cursos, especialment en el Bàsic 3, són les pràctiques lingüístiques. Consisteixen a visitar algun dels milers de comerços que col·laboren amb el Voluntariat per la llengua i mantenir una conversa amb el personal de l'establiment. Aquests comerços s'han compromès a parlar en català amb qualsevol persona que se'ls adreci en aquesta llengua i, per tant, ajuden l'aprenent a guanyar fluïdesa en situacions quotidianes.

Les pràctiques s'emmarquen dins de l'aposta del Consorci per a la Normalització Lingüística per oferir activitats fora de l'aula. L'activitat es desenvolupa en un context real i sense el suport del docent, fet que potencia l'autonomia de l'aprenent i que estableixi vincles i relacions en català.

En definitiva, una bona oportunitat per fomentar l'ús del català fora de l'aula i per conèixer comerços de Vallirana.

Vols compartir aquesta notícia?