Continuen les tertúlies per aprendre i practicar el català al CNL de Tarragona

CNL de Tarragona

Activitats complementàries

A Calafell i al Vendrell es consoliden tres grups de conversa amb la participació de voluntaris

Tertúlia a Coma-ruga (el Vendrell)

Des de principis d’aquest 2024, s’han consolidat tres grups de conversa en diverses poblacions del Centre de Normalització Lingüística (CNL)  de Tarragona que complementen l’activitat formativa i fomenten la relació entre les persones en català. Al Vendrell es fa un grup de conversa a la Sala de Lectura del barri de Coma-ruga, una zona on no s’hi fan cursos generals. Aquest grup el tutoritzen coordinadament una tècnica del CPNL i un voluntari i ofereixen conversa sobre temes generals.

Per altra banda, al Centre Cívic Cinema Iris de Calafell un voluntari ofereix conversa a un grup d’unes 5 persones des de ja fa uns anys, també sobre temes generals. I aquest any també ha iniciat el grup de conversa La Taverna de Plató a la Biblioteca Ventura Gassol, en el qual els assistents conversen a partir de la visualització d’un capítol d’una sèrie (com Merlí, per exemple) o d’un documental, disponibles a la plataforma 3Cat.

Cal destacar la importància dels punts de trobada, com les biblioteques o els centres cívics, que a més de fer difusió de l’activitat i de la resta de serveis del CPNL ofereixen espais per poder fer aquestes activitats de forma còmoda.

Les tertúlies s’afegeixen a altres recursos de pràctica de conversa en parella o en grup, com les parelles del programa Voluntariat per la llengua, els clubs de lectura que es fan a l’Arboç i Salou, trobades d’alumnes, espais de jocs de taula en català i sortides i altres activitats de coneixement de l'entorn que organitza el CNL.

El foment de l’ús del català en espais segurs i tutoritzats és una línia estratègica del CPNL aquest 2024, que ha de facilitar que a la llarga els aprenents de català siguin capaços d’utilitzar-lo de forma autònoma en la seva quotidianitat.

Vols compartir aquesta notícia?