Voluntaris i Aprenents del CNL de Barcelona descobreixen d'on venen els noms dels barris de la ciutat comtal

CNL de Barcelona

Voluntariat per la llengua

Darrera sessió d'un cicle de tres xerrades de la mà del voluntari Isidre Pérez Edo

Ahir, 22 de maig, al Centre Cívic Torre Llobeta, situat al districte de Nou Barris, un grup de voluntaris i aprenents del CNL de Barcelona vam participar en l'activitat conduïda pel voluntari Isidre Pérez Edo, que ens va explicar d'on venen els noms d'alguns districtes i barris de Barcelona. En aquesta darrera trobada del cicle vam descobrir l'origen dels noms dels districtes de Nou Barris i d'Horta Guinardó i dels barris que els formen.

Al llarg de les explicacions vam treballar paraules relacionades amb barris i l'Isidre ens va revelar força curiositats com que la primera aigua embotellada del país va ser la de la Font d'en Fargues, que el carrer d'Aiguafreda és un carreró estret on hi ha un conjunt de petites cases, moltes de les quals encara conserven els pous d'aigua i alguns safareigs, que segons diu la tradició servien per fer la bugada de la gent benestant de Barcelona, o que la Torre Llobeta, on ens trobàvem, és una de les masies més antigues de la ciutat comtal.

Els participants van mostrar el seu interès, fent preguntes i responent a les que els feia l'Isidre. En definitiva, vam passar una tarda molt agradable practicant català, en un ambient distès. I vam aprendre molt!

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?