Pràctiques de català fora de l'aula

CNL de Tarragona

Activitats complementàries, De la competència a l'ús

Els carrers, els mercats i els establiments comercials es converteixen en aules d’aprenentatge i motors de conversa

Una de les activitats més agraïdes pels alumnes i a la vegada més característiques del CPNL són les sortides de l’aula per practicar el català. Les pràctiques als establiments comercials o al mateix carrer permeten repassar vivencialment el vocabulari i les estructures i així consolidar-los de forma més eficient.

Com cada trimestre els alumnes dels nivells bàsic 3 han de visitar establiments col·laboradors, cosa que s’està fent a Tarragona, el Vendrell, Calafell, Valls, Salou, Vila-seca i Constantí. Els d’altres nivells, com el bàsic 1, també poden practicar al mateix carrer o al mercat. A Valls, per exemple, ha sortit al carrer per repassar el vocabulari dels elements que hi ha i la manera de descriure’ls. I a Calafell, s’ha visitat el mercat municipal per comentar amb els paradistes el vocabulari bàsic dels aliments.

Una llengua s’aprèn parlant-la molt, a molts llocs diferents i amb persones diferents, i per això és important la complicitat de tota la població perquè faciliti aquest aprenentatge.

Valls

Valls

Tarragona

Vols compartir aquesta notícia?