Pràctiques lingüístiques als comerços de Montornès del Vallès

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua, De la competència a l'ús

Alumnes del bàsic 3 practiquen català als comerços adherits al Voluntariat per la llengua del municipi

alumnes en el moment de les pràctiques en alguns comerços

L’alumnat dels cursos de català per a adults de nivell bàsic 3 ha fet pràctiques lingüístiques reals en alguns dels comerços adherits al Voluntariat per la llengua de Montornès.

Les pràctiques lingüístiques permeten que l'alumnat tingui l'oportunitat de fer pràctiques reals i pugui mantenir una petita conversa en català. A l’aula prèviament tots reben unes instruccions i un full que, un cop feta la pràctica, l’establiment haurà de segellar. Aquesta activitat permet que l’alumne perdi la vergonya, que practiqui estructures i vocabulari i, a més, que conegui l'oferta comercial de la població i aquells comerços amics on serà atès en català, encara que no domini del tot la llengua.

A Montornès hi ha una trentena de comerços adherits al Voluntariat, però l’alumne només ha de visitar-ne tres. En el full de pràctiques té la llista dels 10 comerços que s’han adherit més recentment al programa, però també disposa d’un codi QR que li permet de consultar la resta de comerços adherits.

En aquesta ocasió els comerços visitats han estat el Bar del Casal d’Avis, la floristeria Flors Guardiola, el Frankfurt Vélez i la perruqueria Monik estilistes. A més a més, alguns alumnes també van passar per la cafeteria La Cantonada per parlar amb en Hussnain Ali, que també està aprenent català. 

Des d’aquí agraïm de tot cor als establiments la seva bona predisposició i els somriures que van regalar als alumnes.

Qualsevol establiment que vulgui adherir-se i participar d'aquesta experiència que vincula comerços i alumnat pot fer-ho adreçant-se a l’Oficina de Català de Montornès, al Casal de Cultura.

Vols compartir aquesta notícia?